Lososový burger
Super jednoduché
Doplňte svoje menu o lososový burger
Lososové hamburgery sú ideálne, keď na jar prvýkrát vytiahnete gril. Čerstvý losos, pikantný wasabi dip, uhorka a špargľa sú úžasne pikantnou a ľahkou zmenou oproti ťažkým hovädzím hamburgerom a vďaka sezónnym prísadám vám ponúknu skutočnú lahôdku. Ďalšie plus: príprava hamburgeru nie je náročná, a ak je na grilovanie ešte príliš chladno, všetko môžete rovnako dobre opiecť na panvici. Chcete usporiadať skutočnú hamburgerovú párty? Potom odporúčame aj náš cheeseburger a vegetariánsky halloumi burger!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 2 filety z lososa cca. 200 g, bez kože | |
| 1PL olivového oleja | |
| 1PL medu | |
| 1 limetka | |
| soľ a korenie soľ a korenie podľa chuti | |
| 2 celozrnné žemle na hamburgery | |
| 20 g masla | |
| 4porcie wasabi dipu | |
| 4stonky zelenej špargle | |
| 1PL citrónovej šťavy | |
| 4listy lollo rosso alebo iného listového šalátu | |
| 1/2 červenej cibule | |
| 1/4 uhorky | |
| soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
| 1 gril s mriežkou |
Nutričné hodnoty
1012
Kalórie
51 g
Sacharidy
62 g
Tuky
58 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava lososa
Lososa opláchnite v studenej vode a osušte. Kôru z limetky nastrúhajte a z limetky vytlačte šťavu. Oboje zmiešajte s olivovým olejom a medom, dochuťte soľou a korením. Lososa v ňom marinujte aspoň 1 hodinu v chladničke.
Hotovo
2.
Na hamburger
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Uhorku umyte a nastrúhajte, resp. nakrájajte na jemné kolieska Šalát umyte a osušte. Špargľu umyte, odstráňte drevnaté konce a ochuťte ju citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo
3.
Prísady na grilovanie
Gril s roštom (alebo panvicou) predhrejte na strednú teplotu. Na tanier (alebo na panvicu) dajte trochu oleja a lososa grilujte z oboch strán približne 3 minúty (v závislosti od požadovaného stupňa prepečenia). Cibuľu a špargľu opekajte približne 5 minút zo všetkých strán. Rozrežte žemle na hamburgery, potrite ich maslom a opekajte na rozrezanej strane približne 30 sekúnd.
Hotovo
4.
Prikryte hamburgery
Žemle potrite wasabi dipom. Spodné polovice žemlí obložte šalátom, špargľou, cibuľou, lososom a uhorkou. Hornými polovicami prikryte burgre a ihneď si ich vychutnajte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.