Halloumi Burger
Super jednoduché
Ugrilujte is halloumi burger
Halloumi Burger: Je syrový, korenistý, vegetariánsky – jednoducho ideálny burger na vašu ďalšiu grilovaciu párty. Na záver môžete medzi polovice žemlí umiestniť niekoľko plátkov grilovanej zeleniny, konkrétne cukety a baklažánu. Rafinovane marinovaný, s cibuľou, šalátom a správnymi omáčkami tento burger zaručene vyrazí dych aj milovníkom mäsa medzi vašimi hosťami. Vyskúšajte to!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 žemle na hamburger | |
4 listy šalátu | |
1/2 cibule | |
2 porcie medovo-horčicovej omáčky | |
2 porcie majonézy | |
20 g masla |
Na halloumi
400 g halloumi ideálne sú 2 kusy po 200 g | |
1/2zväzku tymiánu | |
1lyžička medu | |
1 citrón | |
3lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Na grilovanú zeleninu
1/2 cukety | |
1/2 baklažánu | |
1 strúčik cesnaku | |
1lyžica olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
gril Tento recept môžete pripraviť na akomkoľvek type grilu alebo na panvici | |
kuchynské strúhadlo |
Nutričné hodnoty
893
Kalórie
23 g
Sacharidy
68 g
Tuky
47 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na halloumi
Nakrájajte halloumi na 2 rovnako hrubé plátky. Tymián umyte, osušte, lístky otrhajte zo stoniek a nahrubo nasekajte. Limetku umyte, nastrúhajte kôru a vytlačte z nej šťavu. Zmiešajte tymián, citrónovú kôru a šťavu a olivový olej. Dochuťte soľou a korením. Halloumi marinujte aspoň jednu hodinu.
Hotovo
2.
Grilovaná zelenina
Cuketu a baklažán umyte a nakrájajte pozdĺžne na veľmi tenké plátky. Cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno, zmiešame s olivovým olejom a ochutíme soľou a korením. Zeleninu marinujte aspoň 1 hodinu.
Hotovo
3.
Predhriatie grilu
Gril predhrejte na strednú teplotu. Zeleninu a halloumi položte na gril. Zeleninu grilujte približne 1 minútu z každej strany a halloumi približne 3 minúty z každej strany.
Hotovo
4.
Na hamburger
Rozrežte žemle na hamburgery, potrite ich maslom a položte ich rezom nadol na gril na približne 1 minútu, kým nie sú zlatohnedé. Umyte šalát a nakrájajte ho na kúsky, ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké plátky.
Hotovo
5.
Prikryte hamburgery
Spodnú polovicu žemle potrite majonézou. Na vrch položte šalát, cibuľu, cuketu, baklažán, halloumi, cuketu a baklažán. Hornú polovicu žemle potrite medovo-horčicovou omáčkou a položte na hamburger.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.