Tekvicový koláč
Super jednoduché
Jesenná dobrota – tekvicový koláč
Ťažko si predstaviť náš repertoár jesenného pečenia bez tekvicového koláča. Jednoduchý piškótový koláč je jedným z našich najobľúbenejších, rovnako ako Pumpkin Pie a tekvicové Cupcakes. Pretože sa dá rýchlo namiešať, chutí veľmi lahodne a ako koláč pečený na plechu zasýti veľa ľudí. Existuje teda mnoho výhod, ktorým jednoducho nemôžeme konkurovať. Vyskúšajte náš chutný recept a nechajte sa presvedčiť.
Suroviny
Vyberte počet porcií
900 g tekvice Hokkaido | |
3 vajcia | |
250 g cukru | |
375 g múky | |
120 g masla | |
1vrecúško prášku do pečiva | |
1štipka soli | |
1lyžička škorice | |
1 vrecúško vanilkového pudingového prášku |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
303
Kalórie
52 g
Sacharidy
8 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava tekvice
750 g tekvice nakrájajte na kocky a varte vo vode 20 minút do mäkka. Potom ju sceďte a rozmixujte na pyré. Zvyšok tekvice najemno nastrúhajte.
Hotovo
2.
Cesto premiešajte
Rozpustite maslo. Vyšľahajte spolu s nastrúhanou tekvicou, cukrom, vajcami, škoricou a soľou. Pridajte múku, prášok do pečiva a pudingový prášok. Nakoniec primiešajte tekvicové pyré a všetko spracujte na hladké cesto.
Hotovo
3.
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Pečenie tekvicového koláča
Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrite cesto. Pečte asi 30 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.