Krevetové špízy z teplovzdušnej fritézy

Oprášte teplovzdušnú fritézu a pripravte si krevetové špízy

Krevetové špízy z teplovzdušnej fritézy sa v našej fritéze Klarstein VitAir pripravujú veľmi rýchlo. Pretože vďaka praktickému rotátoru na špíz všetko jednoducho napichnete, vložíte do svojej teplovzdušnej fritézy a máte hotovo! Prácu za vás urobí praktická pomôcka. Ľahko naložíte až 10 špízov a už za 10 minút máte zdravý a vizuálne krásny pokrm bez tuku, ktorý vašim hosťom určite zachutí. Na spestrenie špízov môžete okrem chutných kreviet pridať aj zelenú špargľu a koktailové paradajky. Nazývame to: Krevetové špízy Tricolore. Veľa zábavy pri výrobe! Tip: Jedna porcia zodpovedá jednému špízu.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
15 kreviet pripravených na varenie
4stonky zelenej špargle
250 g koktailových paradajok
2PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
1 Teplovzdušná fritéza s otočným rotátorom.

Nutričné hodnoty

43 Kalórie
2 g Sacharidy
2 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Umyte uhorku a paradajku. Krevety osušte a raz narežte v strede. Paradajky rozrežte na polovicu podľa veľkosti. Zo špargle odstráňte drevnaté konce a nakrájajte ju na približne 2 cm dlhé kúsky. V hrnci priveďte vodu do varu a kúsky špargle blanšírujte 2 minúty.
Hotovo
2.

Napichnite špízy

Na každý špíz napichujte striedavo paradajky, krevety a špargľu. Špízy potrite rastlinným olejom a okoreňte soľou a korením.
Hotovo
3.

Pripravte špízy

Špízy zaveste do rotátora, upevnite do teplovzdušnej fritézy VitAir a pečte pri 180 °C 10 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF