Krevetové špízy z teplovzdušnej fritézy
Super jednoduché
Oprášte teplovzdušnú fritézu a pripravte si krevetové špízy
Krevetové špízy z teplovzdušnej fritézy sa v našej fritéze Klarstein VitAir pripravujú veľmi rýchlo. Pretože vďaka praktickému rotátoru na špíz všetko jednoducho napichnete, vložíte do svojej teplovzdušnej fritézy a máte hotovo! Prácu za vás urobí praktická pomôcka. Ľahko naložíte až 10 špízov a už za 10 minút máte zdravý a vizuálne krásny pokrm bez tuku, ktorý vašim hosťom určite zachutí. Na spestrenie špízov môžete okrem chutných kreviet pridať aj zelenú špargľu a koktailové paradajky. Nazývame to: Krevetové špízy Tricolore. Veľa zábavy pri výrobe! Tip: Jedna porcia zodpovedá jednému špízu.
Suroviny
Vyberte počet porcií
15 kreviet pripravených na varenie | |
4stonky zelenej špargle | |
250 g koktailových paradajok | |
2PL rastlinného oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 Teplovzdušná fritéza s otočným rotátorom. |
Nutričné hodnoty
43
Kalórie
2 g
Sacharidy
2 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava prísad
Umyte uhorku a paradajku. Krevety osušte a raz narežte v strede. Paradajky rozrežte na polovicu podľa veľkosti. Zo špargle odstráňte drevnaté konce a nakrájajte ju na približne 2 cm dlhé kúsky. V hrnci priveďte vodu do varu a kúsky špargle blanšírujte 2 minúty.
Hotovo
2.
Napichnite špízy
Na každý špíz napichujte striedavo paradajky, krevety a špargľu. Špízy potrite rastlinným olejom a okoreňte soľou a korením.
Hotovo
3.
Pripravte špízy
Špízy zaveste do rotátora, upevnite do teplovzdušnej fritézy VitAir a pečte pri 180 °C 10 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.