Tataki z tuniaka
Super jednoduché
Prémiový tuniak? Potom tataki!
Tataki z tuniaka so šalátom z morských rias je dnešným predjedlom z našej ponuky rýb. Tataki je japonský spôsob prípravy mäsa alebo rýb. Znamená to, že sa ryba (alebo mäso) marinuje a veľmi krátko opečie z oboch strán pri veľmi vysokej teplote. Takto získate na povrchu pikantnú kôrku a mäso alebo ryba sú vnútri jemné a surové. V našom recepte podávame tuniaka tataki so šalátom z morských rias, niekoľkými klíčkami a wasabi. Zapôsobte na svojich hostí a vyskúšajte náš recept!
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g tuniaka na sushi | |
10 g čerstvého zázvoru | |
1 strúčik cesnaku | |
1PL sladkokyslej chilli omáčky | |
200 g šalátu z morských rias podľa chuti | |
100 g reďkovkových klíčkov alternatíva: čínske klíčky | |
5 g wasabi pasty podľa chuti |
Nutričné hodnoty
245
Kalórie
41 g
Sacharidy
4 g
Tuky
17 g
Bielkoviny
Postup
1.
Tuniaka marinujte
Zázvor a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s chilli omáčkou, medom a limetkovou šťavou. Tuniaka opláchnite pod studenou vodou a osušte. V marináde chladíme aspoň 30 minút.
Hotovo
2.
Osmažte tuniaka
Rozpáľte panvicu a steak z tuniaka opekajte z oboch strán 30 sekúnd.
Hotovo
3.
Podávajte tataki
Tuniaka nakrájajte na tenké plátky. Podávajte s klíčkami a šalátom z morských rias.
Hotovo
Poznámky
Šalát z morských rias a klíčky dostanete na dobre zásobenom ázijskom trhu.