Vyprážaná bedľa

Bedľa ako rezeň? Samozrejme!

Vyprážaná bedľa je obľúbenou alternatívou klasických rezňov. Prečo? Pretože – ako už názov napovedá – sú pripravené z klobúka huby bedle. Obrovský klobúk tejto huby má orechovú arómu a so svojou chrumkavou kôrkou je skutočným konkurentom svojich mäsitých kolegov. Mimochodom, vedel si, že bedľa je jednou z najväčších húb? Ideálne vhodná na dokonalé rezne, čo povieš? Ak si teraz dostal chuť na chrumkavý rezeň z bedle, priprav si ho podľa nášho receptu!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 bedle
100 ml sójového mlieka prípadne vody
2PL múky
100 g strúhanky
2PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

252 Kalórie
31 g Sacharidy
7 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava húb

Očistite bedle a opatrne odkrúťte stonku alebo ju odrežte.
Hotovo
2.

Príprava prezlí

Rozšľahajte sójové mlieko a múku. Dochuťte soľou a korením. Do samostatnej misky dajte strúhanku.
Hotovo
3.

Obaľovanie

Klobúky bedlí najskôr obaľte v múčnej zmesi a potom v strúhanke.
Hotovo
4.

Vyprážanie

Rozpáľte panvicu s rastlinným olejom a opekajte bedľové rezne z oboch strán 3-5 minút, kým nebude povrch chrumkavý.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF