Pečená zelenina v rúre
Super jednoduché
Ako príloha, alebo len tak! Pečená zelenina
Pečená zelenina sa ľahko pripravuje, chutí vždy dobre a navyše je zdravá. Čo viac by si chcel? V tomto recepte ti ukážeme, ako najradšej ochucujeme pečenú zeleninu. Čo je na tom dobré? Toto je v podstate základný recept. Podľa toho, čo máš práve doma, môžeš do svojej pečenej zeleniny pridať čokoľvek, čo ti chutí. Na jeseň trochu tekvice alebo radšej pár sladkých zemiakov? Tvojej kreativite sa medze nekladú.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 zemiaky tvrdšie | |
1 cuketa | |
10 cherry paradajok | |
1 paprika | |
1 baklažán | |
1 cibuľa | |
2 strúčiky cesnaku | |
2vetvičky tymianu | |
2vetvičky rozmarínu | |
2PL olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
147
Kalórie
14 g
Sacharidy
8 g
Tuky
3 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava prísad
Zemiaky, papriku, cuketu, baklažán a paradajky umyte. Papriku zbavte jadierok a zeleninu nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.
Príprava cibule a cesnaku
Ošúpte cibuľu aj cesnak. Cibuľu nakrájajte na veľké kocky, cesnak nadrobno.
Hotovo
3.
Príprava byliniek
Rozmarín a tymian umyte, osušte, lístky odtrhnite z vetvičiek a nadrobno nasekajte. Zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením.
Hotovo
4.
Rozohriatie rúry
Rúru predhrejte na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
5.
Pečenie zeleniny v rúre
Zeleninu dobre premiešajte so zmesou byliniek, rozložte ju na plech vyložený papierom na pečenie a pečte približne 35 minút, kým zelenina nedosiahne požadovaný stupeň opečenia.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.