Pečená zelenina v rúre

Ako príloha, alebo len tak! Pečená zelenina

Pečená zelenina sa ľahko pripravuje, chutí vždy dobre a navyše je zdravá. Čo viac by si chcel? V tomto recepte ti ukážeme, ako najradšej ochucujeme pečenú zeleninu. Čo je na tom dobré? Toto je v podstate základný recept. Podľa toho, čo máš práve doma, môžeš do svojej pečenej zeleniny pridať čokoľvek, čo ti chutí. Na jeseň trochu tekvice alebo radšej pár sladkých zemiakov? Tvojej kreativite sa medze nekladú.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 zemiaky tvrdšie
1 cuketa
10 cherry paradajok
1 paprika
1 baklažán
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2vetvičky tymianu
2vetvičky rozmarínu
2PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

147 Kalórie
14 g Sacharidy
8 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Zemiaky, papriku, cuketu, baklažán a paradajky umyte. Papriku zbavte jadierok a zeleninu nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.

Príprava cibule a cesnaku

Ošúpte cibuľu aj cesnak. Cibuľu nakrájajte na veľké kocky, cesnak nadrobno.
Hotovo
3.

Príprava byliniek

Rozmarín a tymian umyte, osušte, lístky odtrhnite z vetvičiek a nadrobno nasekajte. Zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením.
Hotovo
4.

Rozohriatie rúry

Rúru predhrejte na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
5.

Pečenie zeleniny v rúre

Zeleninu dobre premiešajte so zmesou byliniek, rozložte ju na plech vyložený papierom na pečenie a pečte približne 35 minút, kým zelenina nedosiahne požadovaný stupeň opečenia.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF