Hruškový koláč s gorgonzolou
Super jednoduché
Elektrizujúca kombinácia syra a hrušiek- náš hruškový koláč
Hruškový koláč s gorgonzolou je menej sladký, nezvyčajný, ale je skutočným pôžitkom pre tých, ktorí majú radi kombináciu krémového syra a hrušiek. Vďaka svojmu spôsobu prípravy na slano je tento koláč dobrým spoločníkom nielen ku káve a čaju, ale môže byť aj chutným občerstvením kedykoľvek počas dňa. Do gorgonzolového koláča sa na získanie orechovej arómy pridávajú mandle. Nevieš si predstaviť túto kombináciu? Vyskúšaj ju!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 250 ml cmaru | |
| 100 ml rastlinného oleja | |
| 200 g hrušiek | |
| 125 g gorgonzoly | |
| 1 vajce | |
| 100 g mletých mandlí | |
| 25 g cukru | |
| 3ČL prášku do pečiva | |
| 1štipka soli |
Pomôcky
| obdĺžniková forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
230
Kalórie
7 g
Sacharidy
19 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Rozohriatie rúry
Predhrejte rúru na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
2.
Príprava prísad
Hrušky ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky, gorgonzolu natrhajte na malé kúsky. Oboje zmiešajte s mandľami.
Hotovo
3.
Príprava cesta
Zo zvyšných prísad vymiešajte hladké cesto a opatrne doň vmiešajte zmes s gorgonzolou.
Hotovo
4.
Pečenie koláča
Vymastite formu a rovnomerne do nej rozložte cesto. Pečte približne 45 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Celý koláč je 10 porcií.