Hruškový koláč s gorgonzolou
Super jednoduché
Elektrizujúca kombinácia syra a hrušiek- náš hruškový koláč
Hruškový koláč s gorgonzolou je menej sladký, nezvyčajný, ale je skutočným pôžitkom pre tých, ktorí majú radi kombináciu krémového syra a hrušiek. Vďaka svojmu spôsobu prípravy na slano je tento koláč dobrým spoločníkom nielen ku káve a čaju, ale môže byť aj chutným občerstvením kedykoľvek počas dňa. Do gorgonzolového koláča sa na získanie orechovej arómy pridávajú mandle. Nevieš si predstaviť túto kombináciu? Vyskúšaj ju!
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 ml cmaru | |
100 ml rastlinného oleja | |
200 g hrušiek | |
125 g gorgonzoly | |
1 vajce | |
100 g mletých mandlí | |
25 g cukru | |
3ČL prášku do pečiva | |
1štipka soli |
Pomôcky
obdĺžniková forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
230
Kalórie
7 g
Sacharidy
19 g
Tuky
6 g
Bielkoviny
Postup
1.
Rozohriatie rúry
Predhrejte rúru na 200 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
2.
Príprava prísad
Hrušky ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte na kocky, gorgonzolu natrhajte na malé kúsky. Oboje zmiešajte s mandľami.
Hotovo
3.
Príprava cesta
Zo zvyšných prísad vymiešajte hladké cesto a opatrne doň vmiešajte zmes s gorgonzolou.
Hotovo
4.
Pečenie koláča
Vymastite formu a rovnomerne do nej rozložte cesto. Pečte približne 45 minút. Spravte test pomocou špáradla.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Celý koláč je 10 porcií.