Quinoa guličky
Super jednoduché
Výdatné quinoa guličky
Quinoa guličky so špenátom a ricottou sú skvelou alternatívou, ak chcete niečo naozaj výdatné a navyše bez mäsa. Guľôčky sú za chvíľku pripravené a dajú sa vyprážať na panvici alebo vo fritéze. Otestujte náš recept a potešte svoju rodinu a priateľov týmito malými pochúťkami.
Suroviny
Vyberte počet porcií
100 g quinoy | |
100 g ricotty | |
150 g múky typ 405 | |
100 g údeného tofu | |
100 g baby špenátu | |
1 cibuľa | |
2 vajcia | |
50 g parmezánu alebo vegánskej alternatívy | |
5PL panko múky alebo strúhanky | |
3PL bieleho sezamu | |
1štipka muškátového orieška | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomocníci
kuchynský robot voliteľné | |
teplovzdušná fritéza voliteľné |
Nutričné hodnoty
428
kalórie
49 g
sacharidy
15 g
tuky
21 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Quinu zalejte 240 ml vriacou a osolenou vodou a nechajte 10 minút prikrytú, aby nabobtnala. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na malé kúsky. Umyte baby špenát. Na panvici opražte cibuľu a cesnak, kým špenát nezvädne a cibuľa nezosklovatie. Ak chcete, tak potom všetko nadrobno nasekajte. Potom nastrúhajte parmezán. Ručne rozdrobte údené tofu.
Hotovo
2.
Predpríprava na quinoové guľôčky
Cibuľu a špenát spracujte v kuchynskom robote s múkou, quinoou, ricottou, parmezánom, údeným tofu, vajcom, muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením do krémovej konzistencie.
Hotovo
3.
Zhotovte quinoové guľôčky
Zo zmesi vytvarujte cca 16 rovnako veľkých guličiek, obaľte ich v panko múke a sezame a vyprážajte vo fritéze alebo na panvici cca 7 minút.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá približne 4 quinoa-guľôčkam.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.