Celozrnné škoricové slimáky

Vyskúšajte náš recept na škoricové slimáky

Celozrnné škoricové slimáky sú rustikálnejším súrodencom klasickej verzie s množstvom masla, cukru a polevy. Pečieme ich s jablkovým pyré a môžeme ním nahradiť časť masla a tiež cukru. Vďaka celozrnnej múke sú slimáky bohatšie, o niečo zdravšie a majú rustikálny nádych!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
350 g celozrnnej múky
75 ml mandľového mlieka
2ČL prášku do pečiva
1/2kocky čerstvého droždia
35 g trstinového cukru
1PL javorového sirupu
40 g jablkovej šťavy
10 g masla
1 vajce
1štipka soli
10 g trstinového cukru
1PL javorového sirupu
2ČL škorice
Pomôcky
mixér voliteľné

Nutričné hodnoty

135 kalórie
24 g sacharidy
2 g tuk
4 g bielkoviny

Postup

1.

Na cesto:

Droždie rozpustite vo vlažnom mlieku s javorovým sirupom a 1 PL múky. Prikryte a nechajte 15 minút kysnúť pri izbovej teplote.
Hotovo
2.

Zmiešajte ingrediencie

Zmiešajte zvyšnú múku, prášok do pečiva, soľ a trstinový cukor. Pridajte vajce, maslo, jablkové pyré a droždie a v kuchynskom robote alebo ručne mieste, kým nevznikne hladké a vláčne cesto.
Hotovo
3.

Cesto nechajte odležať a vyvaľkajte

Cesto prikryjeme a necháme kysnúť pri izbovej teplote 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik hrubý cca 1 cm.
Hotovo
4.

Na náplň:

Všetky prísady zmiešajte a rovnomerne rozotrite na cesto. Cesto rozvaľkajte a nakrájajte na plátky hrubé asi 2 cm.
Hotovo
5.

Nechajte škoricové slimáky kysnúť

Škoricové slimáky vložte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich prikryté kysnúť ďalších 30 minút.
Hotovo
6.

Pečieme!

Rúru predhrejte na 200 °C a škoricové slimáky pečte 10 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF