Orechová zmrzlina
Domáca orechová zmrzlina
Výroba orechovej zmrzliny v zmrzlinovači je úplne jednoduchá – a super chutná. S praženými vlašskými orechmi a tajnou ingredienciou javorovým sirupom bude krásne aromatická, naozaj oriešková a taká lahodná, že vaša najnovšia porcia snáď ani nestihne ísť do mrazničky. Nezáleží na ročnom období: Táto zmrzlina funguje vždy. Takže: rýchlo pripravujte a užívajte si!
Suroviny
Vyberte počet porcií
80g orechový krém | |
90g cukor | |
80ml mlieko |
Pomôcky
Zmrzlinovač | |
Mixér voliteľné |
Nutričné hodnoty
181
kalórie
15 g
sacharidy
12 g
tuk
3 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si vlašské orechy
Najskôr restujte na panvici asi 10 minút vlašské orechy, kým nezačnú intenzívne voňať. Zoberte panvicu zo sporáku a polovicu orechov najemno nastrúhajte, druhú polovicu nasekajte na malé kúsky. Pár nasekaných orechov si odložte bokom na dekoráciu.
Hotovo
2.
Pripravte si zmrzlinovú hmotu
Vlašské orechy dajte znovu do panvice a zmiešajte ich s mliekom a javorovým sirupom. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
3.
Pridajte vajíčko
Oddeľte vaječné bielka od žĺtkov. Tri žĺtka zmiešajte spolu s cukrom na krémovú zmes. Bielok vyšľahajte spolu so štipkou soli na sneh a v druhej miske vyšľahajte smotanu. Spolu s penou z bielkov primiešajte oboje do vychladnutej zmesi vlašských orechov a mlieka.
Hotovo
4.
Dajte do zmrzlinovača
Teraz dajte všetko do zmrzlinovača, ktorý z orechovej zmesi vyčaruje za cca 30 až 40 minút, chutnú orechovú zmrzlinu.
Hotovo
Poznámky
K orechovej zmrzline sa hodí karamelová omáčka a trocha morskej soli.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.