susicky

Toto sú najdôležitejšie funkcie sušičky potravín

Pri výbere sušičky ovocia je dôležité pozerať na niekoľko dôležitých faktorov. Okrem technických parametrov prihliadajte aj na veľkosť podľa toho, ako často a aké veľké množstvo potravín chcete sušiť. Avšak, dávajte si pozor aj na to, aké funkcie sušička ovocia poskytuje. Výber v tomto prípade teda závisí od teploty a výkonu.

Čo všetko môžem sušiť?

Hoci tieto domáce spotrebiče nesú názov, ktorý sa vzťahuje na ovocie, nie je to ich jediný spôsob využitia. Sušiť v nich môžete prakticky čokoľvek. Sú skvelým riešením pre bežné domácnosti, ktoré si chcú kúsoček z letnej úrody uchovať na zimu. Môžete v nich teda vysušiť ovocie či rôzne druhy zeleniny.

Nemusíte sa báť, sušičky ovocia sú výnimočné najmä tým, že zachovávajú všetky potrebné vitamíny a minerály. Vynikajúcou voľbou sú aj pre vášnivých hubárov či bylinkárov. Pripravte si hríby na vianočnú kapustnicu a okoreňte svoje domáce špeciality. Vhodné sú dokonca aj na sušenie mäsa a rýb.

Ako si vybrať sušičku vzhľadom na druh potraviny?

Ak plánujete sušiť zeleninu a ovocie, budete potrebovať sušičku, ktorá poskytuje teplotu od 50 do 55 stupňov. V tomto prípade si môžete vybrať z viacerých modelov, ako je napríklad BananaramaFruit Jerky a ďalšie.

Pri sušení byliniek a húb vyberajte sušičky s teplotou sušenia od 35 do 40 stupňov. Napríklad Flavour Dry či Arizona Jerky.

Mäso a ryby sušte pri teplote 70 stupňov, v čom vám skvelo pomôže napríklad model Master Jerky.

Väčšina sušičiek poskytuje aj funkciu časovača, ktorý vám výrazne uľahčí prácu. Jednoducho ho zapnete a po uplynutí časového úseku sa sušička sama vypne.

Výkon sušičky je dôležitý!

Ako teplota, tak aj výkon je závislý od druhu potraviny. Pre bylinky a koreniny úplne postačí nižší výkon – okolo 250 wattov. Pri ovocí, zelenine a hríboch vyberajte sušičky s výkonom aspoň 500 wattov a pri mäse a rybách siahnite po modeli s minimálnym výkonom 650 wattov.