3-krát rychlovka z teplovzdušnej fritézy

Kreativite sa medze nekladú. A to platí pri kulinárskom umení dvojnásobne. Rýchle, chutné a zdravšie jedlá môžete pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze, a to už za niekoľko minút bez väčšej námahy. Ak sa u vás udomácnila teplovzdušná fritéza, prinášame vám niekoľko receptov, ktorá patria do kategórie “rychlovka z teplovzdušnej fritézy”.   

Sladká slaninka s čerešničkou na torte  

Fritéza poteší všetkých milovníkov chrumkavej skaramelizovanej slaniny, ktorá obohatí každé gurmánske menu. Recept je úplne jednoduchý. Fritézu zapnete na 180 stupňov. Slaninu stačí nakrájať na tenké plátky a vložiť ju do teplovzdušnej fritézy.

Gurmánske menu bez slaninových čipsov?
zdroj: Shutterstock.com

Samozrejme, slaninu môžete aj namarinovať podľa chuti, napríklad s medom či korením a cesnakom. Pečte ju približne 12 minút. Po vytiahnutí je slanina chrumkavá a prepečená. Doladiť ju môžete aj rôznou zeleninou. Skvelým tipom je napríklad špargľa zabalená v slanine.  

Mohlo by vás zaujímať: Objavte aj ďalšie skvelé Klasretin recepty

Raňajkujte ako praví Francúzi  

Francúzske toasty sú pri bežnej príprave časovo náročnejšie. Avšak, vo fritéze ich budete mať chrumkavé a prepečené raz-dva. Aby ste si pripravili túto ikonickú raňajkovú pochúťku, budete potrebovať toastový chlieb, dve vajcia, smotanu na šľahanie, 200 ml plnotučného mlieka, čajovú lyžičku škoricového cukru a tri polievkové lyžice kryštálového cukru. Všetky tieto ingrediencie dobre zmiešajte, aby ste vytvorili tekutú zmes.

Gurmánske menu je o kreativite a o zdravších variantoch, ktoré teplovzdušná fritéza umožňuje.
zdroj: Shutterstock.com

Do tejto zmesi následne namočte toasty a vložte ich do fritovacieho koša. Fritézu vyhrejte na 180 stupňov a toasty v nej pripravujte približne 6 až 8 minút. Dochutiť ich môžete čímkoľvek. Najčastejšie sa podávajú posypané práškovým cukrom a s ovocím. Skvelou kombináciou je aj sladko-slaný variant so šunkou a syrom.  

Krevety sú ideálne pre gurmánske menu 

Do desiatich minút si môžete vo fritéze pri 200 stupňoch pripraviť aj morskú špecialitu v podobe kreviet. Tie môžete doladiť aj šunkou, slaninou či paradajkami. Krevety ošúpte a očistite, nakrájajte šunku alebo slaninu a jednotlivé kúsky kreviet do nej zabaľte. Takto pripravené krevety vložte do vyhriatej fritézy a pečte približne 6 až 8 minút.  Dobrú chuť!

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!

Pridajte komentár