3-krát rychlovka z teplovzdušnej fritézy

Kreativite sa medze nekladú. A to platí pri kulinárskom umení dvojnásobne. Rýchle, chutné a zdravšie jedlá môžete pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze, a to už za niekoľko minút bez väčšej námahy. Ak sa u vás udomácnila teplovzdušná fritéza, prinášame vám niekoľko receptov, ktorá patria do kategórie “rychlovka z teplovzdušnej fritézy”.   

Sladká slaninka s čerešničkou na torte  

Fritéza poteší všetkých milovníkov chrumkavej skaramelizovanej slaniny, ktorá obohatí každé gurmánske menu. Recept je úplne jednoduchý. Fritézu zapnete na 180 stupňov. Slaninu stačí nakrájať na tenké plátky a vložiť ju do teplovzdušnej fritézy.

Gurmánske menu bez slaninových čipsov?
zdroj: Shutterstock.com

Samozrejme, slaninu môžete aj namarinovať podľa chuti, napríklad s medom či korením a cesnakom. Pečte ju približne 12 minút. Po vytiahnutí je slanina chrumkavá a prepečená. Doladiť ju môžete aj rôznou zeleninou. Skvelým tipom je napríklad špargľa zabalená v slanine.  

Mohlo by vás zaujímať: Objavte aj ďalšie skvelé Klasretin recepty

Raňajkujte ako praví Francúzi  

Francúzske toasty sú pri bežnej príprave časovo náročnejšie. Avšak, vo fritéze ich budete mať chrumkavé a prepečené raz-dva. Aby ste si pripravili túto ikonickú raňajkovú pochúťku, budete potrebovať toastový chlieb, dve vajcia, smotanu na šľahanie, 200 ml plnotučného mlieka, čajovú lyžičku škoricového cukru a tri polievkové lyžice kryštálového cukru. Všetky tieto ingrediencie dobre zmiešajte, aby ste vytvorili tekutú zmes.

Gurmánske menu je o kreativite a o zdravších variantoch, ktoré teplovzdušná fritéza umožňuje.
zdroj: Shutterstock.com

Do tejto zmesi následne namočte toasty a vložte ich do fritovacieho koša. Fritézu vyhrejte na 180 stupňov a toasty v nej pripravujte približne 6 až 8 minút. Dochutiť ich môžete čímkoľvek. Najčastejšie sa podávajú posypané práškovým cukrom a s ovocím. Skvelou kombináciou je aj sladko-slaný variant so šunkou a syrom.  

Krevety sú ideálne pre gurmánske menu 

Do desiatich minút si môžete vo fritéze pri 200 stupňoch pripraviť aj morskú špecialitu v podobe kreviet. Tie môžete doladiť aj šunkou, slaninou či paradajkami. Krevety ošúpte a očistite, nakrájajte šunku alebo slaninu a jednotlivé kúsky kreviet do nej zabaľte. Takto pripravené krevety vložte do vyhriatej fritézy a pečte približne 6 až 8 minút.  Dobrú chuť!

Written by:

Das Klarstein Team liebt es, in der Küche zu stehen. Hier wird gekocht, gebacken, gedörrt und auch gegrillt was das Zeug hält. Die neusten Rezepte kommen immer direkt ins Magazin!