Omeleta pre vegánov
Super jednoduché
Skutočné prekvapenie: Vegánska omeleta
Vegánska omeleta. To nie je možné! Ó áno! S cícerovou múkou a správnym korením získate klasickú omeletu bez živočíšnych produktov. Skutočná zmena pravidiel hry: kala namak. Toto korenie, známe aj ako čierna soľ, dodáva jedlám klasickú chuť varených vajec. Omeletu pre vegánov upečieme v teplovzdušnej fritéze (ale dá sa pripraviť aj na panvici) a potom ju doplníme poľným šalátom, paradajkami, avokádom alebo inými ingredienciami podľa vašich preferencií. Už sa vám zbiehajú slinky, však? Potom sa pozrite na recept a pripravte si ho!
Suroviny
Vyberte počet porcií
60 g cícerovej múky | |
120 ml vody | |
1lyžička prášku do pečiva | |
1/2lyžičky kurkumy | |
1/2lyžičky kala namak | |
1 jarná cibuľka | |
1PL rastlinného oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Na oblohu
1/2 avokáda | |
1hrsť poľného šalátu | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
2 papriky pimientos | |
4 koktailové rajčiny | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
576
Kalórie
54 g
Sacharidy
30 g
Tuky
16 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na omeletu
Jarnú cibuľku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Zo všetkých ingrediencií na omeletu vymiešajte cesto. Na panvici teplovzdušnej fritézy s rastlinným olejom pri teplote 190 °C pečte 5 minút z každej strany.
Hotovo
2.
Na oblohu
Avokádo vydlabeme, ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Paradajky a pimientos umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Poľný šalát umyjeme a osušíme.
Hotovo
3.
Obloženie omelety
Omeletu obložíme ingredienciami podľa chuti a dochutíme soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.