Vegánska omeleta

Vegánska omeleta. To nie je možné! Ó áno! S cícerovou múkou a správnym korením získate klasickú omeletu bez živočíšnych produktov. Skutočná zmena pravidiel hry: kala namak. Toto korenie, známe aj ako čierna soľ, dodáva jedlám klasickú chuť varených vajec. Omeletu upečieme v teplovzdušnej fritéze (ale dá sa pripraviť aj na panvici) a potom ju doplníme poľným šalátom, paradajkami, avokádom alebo inými ingredienciami podľa vašich preferencií. Už sa vám zbiehajú slinky, však? Potom sa pozrite na recept a pripravte si ho!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
60 g cícerovej múky
120 ml vody
1lyžička prášku do pečiva
1/2lyžičky kurkumy
1/2lyžičky kala namak
1 jarná cibuľka
1PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
Na oblohu
1/2 avokáda
1hrsť poľného šalátu
1/4zväzku petržlenovej vňate
2 papriky pimientos
4 koktailové rajčiny
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

576 Kalórie
54 g Sacharidy
30 g Tuky
16 g Bielkoviny

Postup

1.

Na omeletu

Jarnú cibuľku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno. Zo všetkých ingrediencií na omeletu vymiešajte cesto. Na panvici teplovzdušnej fritézy s rastlinným olejom pri teplote 190 °C pečte 5 minút z každej strany.
Hotovo
2.

Na oblohu

Avokádo vydlabeme, ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Paradajky a pimientos umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Poľný šalát umyjeme a osušíme.
Hotovo
3.

Obloženie omelety

Omeletu obložíme ingredienciami podľa chuti a dochutíme soľou a korením.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Značky

Pridajte komentár