Špaldové škoricové hviezdičky

Špaldové škoricové hviezdičky chutia takmer ako originál a počas vianočného obdobia ti ušetria nejaké kalórie. Kto chce dbať na svoju líniu aj počas chladného a sviatočného obdobia, určite by sa mal bližšie pozrieť na tieto celozrnné škoricové hviezdičky. Nahradením klasickej múky za špaldovú budú tvoje pochúťky výživnejšie. Vyskúšaj ich hneď teraz! Cesto vystačí približne na 30 škoricových hviezdičiek. Nestačí ti to? Upeč si teda rovno dvojnásobné množstvo!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g špaldovej múky
100 g margarínu
50 g trstinového cukru
50 g mletých mandlí
3PL mlieka
1 vajce
1ČL prášku do pečiva
1ČL škorice
1štipka soli
Pomôcky
kuchynský robot voliteľné
vykrajovačka v tvare hviezdičky

Nutričné hodnoty

66 Kalórie
7 g Sacharidy
4 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Zmiešanie suchých prísad

Zmiešajte múku, trstinový cukor, mandle, prášok do pečiva a škoricu. Ak na to používate kuchynský robot, vezmite si hnetací hák na cesto. Všetko môžete vymiesiť aj ručne.
Hotovo
2.

Miesenie cesta

Pridajte margarín, vajce a mlieko a mieste cesto, kým nie je homogénne a pevné.
Hotovo
3.

Nechajte odpočívať

Cesto prikryte a nechajte ho 60 minút odpočívať v chladničke.
Hotovo
4.

Rozohriatie rúry

Rúru predhrejte na 180 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
5.

Vykrajovanie hviezdičiek

Cesto rovnomerne rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku 1-2 cm. Vykrajujte hviezdičky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie.
Hotovo
6.

Pečenie škoricových hviezdičiek

Škoricové hviezdičky pečte 12 – 15 minút. Keď ich vyberáte z rúry, mali by byť ešte trochu mäkké. Podľa chuti ozdobte práškovým cukrom alebo cukrovou polevou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Jedna škoricová hviezda je jedna porcia.

Pridajte komentár