Schusterjungen: Berlínsky žitný rožok

Objavte tradičný berlínsky rožok

Schusterjungen je berlínsky malý ražný rožok. Nie je celkom jasné, ako vznikol jeho názov. Existuje však príbeh, že obuvníkov chlapec udrel pekárovho chlapca s čerstvým pečivom. Pečivo bolo poškodené, no chlapci vraj jednoducho predali všetky nové druhy. Preto možno ten dosť nezvyčajný tvar? Pretože rožteky sa často pečú v obdĺžnikovom tvare. Legenda a pôvod tu a tam: tieto malé ražné rožky sme si naozaj obľúbili – a sme si istí, že čoskoro si ich obľúbite aj vy. Vyskúšajte náš jednoduchý recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
175 g ražnej múky
90 g pšeničnej múky
30 g čerstvého droždia
1/2lyžičky soli
1lyžičky cukru
180 ml vlažnej vody
Pomôcky
1 kuchynský robot

Nutričné hodnoty

117 Kalórie
23 g Sacharidy
0 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Rozpustite droždie

Droždie, vodu a cukor miešajte, kým sa cukor a droždie úplne nerozpustia. nechajte zakryté na teplom mieste 10 minút.
Hotovo
2.

Uhnetieme cesto

Preosejte múku a mieste ju s droždím asi 10 minút (môžete to urobiť ručne alebo pomocou kuchynského robota). Cesto prikryte a nechajte kysnúť približne 1 hodinu.
Hotovo
3.

Vytvarujte rolky

Cesto opäť dobre vymiesime, vytvarujeme do tvaru valčeka a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Z cesta vytvarujte malé, mierne obdĺžnikové valčeky a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Opäť ho prikryte a nechajte kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Hotovo
4.

Predhriatie rúry

Predhrejte rúru na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.

Pečenie rožkov

Cesto pokvapkajte trochou vody a zľahka poprášte múkou. Pečieme asi 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF