Sirup z ruží
Super jednoduché
Domáci sirup z ruží
Sirup z ruží zvodne vonia, krásne vyzerá vďaka svojej svetloružovej farbe a v budúcnosti posunie vaše nápoje a koktaily na úplne novú úroveň. V tomto recepte vám ukážeme, ako si vyrobiť vlastný ružový sirup. Ja ho potom používam napríklad do nášho ružového ginu sour. Veľa zábavy pri skúšaní.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 kg cukru | |
250 ml vody | |
5 ružových až červených voňavých ruží čerstvé a nestriekané |
Nutričné hodnoty
400
Kalórie
100 g
Sacharidy
0 g
Tuky
0 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte ruže
Ružu pretrepte, odstráňte listy z puku a krátko opláchnite pod studenou vodou. Umiestnite do tepelne odolnej a uzatvárateľnej nádoby.
Hotovo
2.
Pripravte sirup
Cukor a vodu priveďte do varu, kým voda nie je úplne číra.
Hotovo
3.
Nechajte sirup vylúhovať
Do okvetných lístkov ruží pridajte cukrovú vodu a ihneď prikryte. Nechajte lúhovať na chladnom a tmavom mieste približne 2 dni.
Hotovo
4.
Dokončite sirup
Ružový sirup sceďte a opäť priveďte do varu približne na 3 minúty. Uchovávajte vo vzduchotesných fľašiach.
Hotovo
Poznámky
Mimochodom, domáci sirup v dekoratívnej fľaši je výborným darčekom pre hostiteľku alebo suvenírom!
Z receptu sa získa približne 1 l ružového sirupu, takže jedna porcia zodpovedá približne 100 ml sirupu.