Panna cotta s čučoriedkami

Panna Cotta je skutočná talianska dezertná klasika. Lahodný dezert dnes doladíme čučoriedkami a dodáme mu sviežu a ovocnú chuť. Panna cotta s čučoriedkami je skvelá, ak organizujete večeru s viacerými chodmi, pretože sa dá pripraviť deň vopred a vychladená chutí výborne! Vyskúšajte teraz!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 ml šľahačka
2list želatíny
20 g hnedého cukru
1 vanilkový struk
150 g čučoriedok čerstvé alebo hlboko mrazené
2PL cukru
2PL vody
1/2PL citrónovej šťavy
1PL likéru Cassis voliteľné
Pomôcky
ručný mixér alebo mixér

Nutričné hodnoty

327 kalórie
33 g sacharidy
20 g tuky
4 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava panna cotta

Na prípravu panna cotta najprv namočte želatínu v studenej vode. Trochu povarte šľahačku s cukrom a rozdeleným vanilkovým strukom.
Hotovo
2.

Miešajte a ochlaďte

Mäkkú želatínu vytlačte a pridávajte ju za stáleho miešania k šľahačkovej zmesi, ktorú ste predtým zobrali zo sporáka - zmes sa už nesmie variť! Panna Cottu potom nalejte do pohárikov, a tento chutný dezert položte do chladničky minimálne na 4 hodiny.
Hotovo
3.

Pripravte si čučoriedky

Na čučoriedky: Vodu, citrónovú šťavu a cukor prevaríme, pridáme 3/4 čučoriedok (prípadne aj pálenku z cassis) a dusíme asi 20 minút.
Hotovo
4.

Vychlaďte

Zmes nahrubo rozmixujte a vychlaďte.
Hotovo
5.

Uložte a podávajte

Panna cottu ozdobíme čučoriedkovým pyré a zvyšnými čučoriedkami a podávame.
Hotovo

Poznámky

Ak nemáte radi čučoriedky, môžete použiť aj jahody alebo maliny.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Značky

Pridajte komentár