Figové Galette

110 Minuten

Jednoduché

8 Portionen

Nikdy predtým ste nepiekli figovú galetku? Potom je najvyšší čas! Galette – okrúhly plochý koláč – je veľmi univerzálny. Vyrába sa v sladkej a slanej forme. A tento dokáže oboje súčasne. Vďaka smotanovému syru a na tenké plátky nakrájaným figám, vznikla chuťová kompozícia, ktorá vás len tak nepustí. Vyskúšajte to a vychutnajte si figovú galetku! Tip: Jedna galeta predstavuje 8 kusov, teda 8 porcií. Informácie o výživovej hodnote sa preto vzťahujú na jeden kus.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g pohánkovej múky
100 g masla
70 ml vody
1 PL cukru
1lyžička vanilkového cukru
1PL citrónovej šťavy
4 figy
80 g smotanového syra
1PL medu
1štipka škorice
Pomôcky
Kuchynský robot Voliteľné

Nutričné hodnoty

234 Kalórie
26 g Sacharidy
13 g Tuky
2 g Bielkoviny

Postup

1.

Na cesto

Zmiešajte múku, cukor, soľ a vanilkový cukor. Pridáme maslo po malých kúskoch a ručne alebo pomocou háku kuchynského robota vymiesime cesto. Pridajte vodu a mieste, kým nevznikne hladké cesto. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 40 minút chladiť.
Hotovo
2.

Pripravte figy

Figy umyte a nakrájajte na tenké plátky.
Hotovo
3.

Vyvaľkajte cesto

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkajte cesto na priemer približne 35 cm a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie.
Hotovo
4.

Galetu prikryte

Na cesto rozotrite tvarohový krém s 3 cm okrajom. Prikryte ich plátkami fíg a potrite medom a citrónovou šťavou.
Hotovo
5.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
6.

Upečte galetku

Okraje galetky preložte, potrite trochou vody a okraje posypte cukrom. Pečieme asi 40 minút.
Hotovo

Poznámky

Jedna galeta predstavuje 8 kusov, teda 8 porcií. Informácie o výživovej hodnote sa preto vzťahujú na jeden kus.
Jedna galeta predstavuje 8 kusov, teda 8 porcií. Informácie o výživovej hodnote sa preto vzťahujú na jeden kus.

Pridajte komentár