Čokoládový parfait
Super jednoduché
Super jednoduchý dezert? Čokoládový parfait z GrandPrix!
Čokoládový parfait s cmarom pripravený veľmi jednoducho v GrandPrix. Sotva existuje jednoduchší a pôsobivejší recept na dezert. Parfait je polozmrazená a jemne sa topiaca zmrzlina. S pomocou kuchynského robota je to hračka a môžete prekvapiť svojich hostí čokoládovým snom. Chcete si sami pripraviť viac zmrzliny? Tak prečo nevyskúšať našu After-Eigt zmrzlinu alebo fantastickú špargľovú zmrzlinu!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 ml Cmar | |
50 g Kakao na pečenie | |
300 ml Smotana na šľahanie | |
6 žĺtky | |
150 g práškový cukor | |
50 g Čokoládové hobliny |
Nástroje
GrandPrix | |
Forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
169
Kalórie
14 g
Sacharidy
11 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Rozpustite kakao
Do GrandPrix vložte cmar a kakao na pečenie. Nastavte na 50 °C a pri rýchlosti 1 zahrievajte 3 minúty, kým sa kakao nerozpustí. Odložte bokom.
Hotovo
2.
Vyšľahajte šľahačku
Umyte Grandprix a motýlí nadstavec. Šľahajte smotanu 4 minúty pri rýchlosti 4. Uchovávajte v chladničke.
Hotovo
3.
Príprava ľadovej hmoty
Vypláchnite GrandPrix. Pridajte žĺtky a práškový cukor a šľahajte pomocou motýlieho nadstavca 6 minút do peny. Pridajte cmar a nastavte rýchlosť 2 na 1 minútu. Pridajte smotanu a opäť ju 1 minútu miešajte pri rýchlosti 2. Vložte čokoládové hobliny.
Hotovo
4.
Zmrazte parfait
Formu na pečenie vyložte potravinárskou fóliou a nalejte do nej zmes. Nechajte v mrazničke aspoň na 3 hodiny. Pred podávaním parfait vyklopte a naporciujte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.