Ovocný sorbet: citrón s bazalkou
Super jednoduché
Zaručené osvieženie: ovocný sorbet
Citrónový sorbet s bazalkou je našou odpoveďou na chladenú nudu. Pikantný a kyslý citrón v kombinácii s čerstvou bazalkou má za následok chuťovú explóziu, akú ste určite ešte nikdy nezažili. Vďaka vyšľahanému bielku je sorbet stále krémový a vzdušný. Váš farebný letný sorbet, podávaný v obalených polovičkách citróna, bude skutočným lákadlom.
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 3 citróny ideálne v bio kvalite | |
| 200 ml vody | |
| 1zväzok bazalky | |
| 130 g cukru | |
| 1 bielok | 
Pomocníci
| Zmrzlinovač | |
| Mixér | 
Nutričné hodnoty
					298
											kalórie
									
							
					69 g
											sacharidy
									
							
					1 g
											tuky
									
							
					4 g
											bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Pripravte citrónovú vodu
Uvarte v hrnci vodu s cukrom a nechajte asi dve minúty vrieť. Neošetrené citróny obarte vodou a nastrúhajte do vody trochu kôry. Tekutinu nechajte v chladničke poriadne vychladiť. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Dokončite zmrzlinovú hmotu
Medzitým natrhajte lístky bazalky, umyte ich a utrite kuchynskými utierkami. Zmes spolu so šťavou z citrónu rozmixujte. Teraz vyšľahajte bielka a opatrne ich primiešajte do bazalkovo- citrónovej zmesi. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Zmrazte zmrzlinu
Nakoniec dajte zmes na 20 minút do zmrzlinovača a nechajte zamrznúť. 
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				4.			
				
					
			
			Podávajte
Polovice citrónov úplne zbavte dužiny a pridajte kopček z citrónovo-bazalkového sorbetu. Nakoniec už len ozdobte voňavou bazalkou a ľadové osvieženie je hotové. 
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.