Ovocný sorbet: citrón s bazalkou
Super jednoduché
Zaručené osvieženie: ovocný sorbet
Citrónový sorbet s bazalkou je našou odpoveďou na chladenú nudu. Pikantný a kyslý citrón v kombinácii s čerstvou bazalkou má za následok chuťovú explóziu, akú ste určite ešte nikdy nezažili. Vďaka vyšľahanému bielku je sorbet stále krémový a vzdušný. Váš farebný letný sorbet, podávaný v obalených polovičkách citróna, bude skutočným lákadlom.
Suroviny
Vyberte počet porcií
3 citróny ideálne v bio kvalite | |
200 ml vody | |
1zväzok bazalky | |
130 g cukru | |
1 bielok |
Pomocníci
Zmrzlinovač | |
Mixér |
Nutričné hodnoty
298
kalórie
69 g
sacharidy
1 g
tuky
4 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte citrónovú vodu
Uvarte v hrnci vodu s cukrom a nechajte asi dve minúty vrieť. Neošetrené citróny obarte vodou a nastrúhajte do vody trochu kôry. Tekutinu nechajte v chladničke poriadne vychladiť.
Hotovo
2.
Dokončite zmrzlinovú hmotu
Medzitým natrhajte lístky bazalky, umyte ich a utrite kuchynskými utierkami. Zmes spolu so šťavou z citrónu rozmixujte. Teraz vyšľahajte bielka a opatrne ich primiešajte do bazalkovo- citrónovej zmesi.
Hotovo
3.
Zmrazte zmrzlinu
Nakoniec dajte zmes na 20 minút do zmrzlinovača a nechajte zamrznúť.
Hotovo
4.
Podávajte
Polovice citrónov úplne zbavte dužiny a pridajte kopček z citrónovo-bazalkového sorbetu. Nakoniec už len ozdobte voňavou bazalkou a ľadové osvieženie je hotové.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.