Brokolicovo-špenátová polievka

Brokolicovo-špenátová polievka je jednou z našich prvých polievok, keď sa vonku ochladí. A to nielen preto, že tento výtvor je neskutočne krémový. Posilňuje aj náš imunitný systém, dodáva veľa energie a vďaka svojim zeleným hlavným zložkám je skutočným hitom aj po farebnej stránke. Okrem klasiky ako paradajková polievka, zemiaková polievka a spol. táto zelená polievková kreácia rozhodne dokáže držať krok!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g čerstvého špenátu
1 brokolica
150 ml zeleninového vývaru
200 g Crème fraîche
2 cibule
1PL rastlinného oleja
1trošku muškátového orieška
soľ a korenie na dochutenie
Pomocníci
tyčový mixér alebo mixér

Nutričné hodnoty

449 kalórie
14 g sacharidy
37 g tuky
10 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Brokolicu umyte a nakrájate ju na malé ružičky. Špenát umyte tiež a cibuľu najemno nasekajte.
Hotovo
2.

Osmažte cibuľu

Zohrejte na panvici rastlinný olej a restujte cibuľu 4 minúty do sklovita.
Hotovo
3.

Pripravte polievku

Pridáme brokolicu a špenát, restujeme cca 1 minútu, zalejeme zeleninovým vývarom. Dusíme asi 30 minút.
Hotovo
4.

Polievkové pyré

Odstavte z ohňa a rozmixujte na pyré v mixéri alebo ponorným mixérom, kým nezískate krémovú polievku. Vmiešame crème fraîche a opäť privedieme k varu.
Hotovo
5.

Vylepšujte

Dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením a vychutnajte si za horúca.
Hotovo

Poznámky

Výborne sa k nej hodí lahodná bageta. Možno vyrobená doma?
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár