Batátové vafle

Hviezdou dnešného časopisu sú vafle z batátov Svojou oranžovou farbou, výdatnou chuťou a rýchlou prípravou sú dokonalou kombináciou vizuálne elegantného a kulinársky neporovnateľného. Naše vafle tiež vylepšujeme parmezánom, chilli a muškátovým orieškom – veľmi zvláštny dotyk, ktorý vyvažuje sladkú chuť sladkých zemiakov. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 sladké zemiaky každý približne 200 g
2 vajcia
4PL múky
30 g parmezánu
1/2 červenej papriky čerstvej, prípadne chilli vločky
1PL rastlinného oleja
1štipka muškátového orieška
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
1 vaflovač
1 kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

469 Kalórie
64 g Sacharidy
15 g Tuky
15 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Sladké zemiaky ošúpte a nastrúhajte najemno. Nastrúhajte parmezán. Z chilli papričiek odstráňte semienka a nakrájajte ich nadrobno.
Hotovo
2.

Zmiešajte cesto

Všetky prísady na cesto zmiešajte. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.

Upečte vafle

Rozohrejte vaflovač a potrite ho trochou oleja. Cesto rovnomerne rozotrite a pečte vafle približne 7 minút dozlatista. Postup zopakujte so zvyšným cestom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár