Batátové vafle
Hviezdou dnešného časopisu sú vafle z batátov Svojou oranžovou farbou, výdatnou chuťou a rýchlou prípravou sú dokonalou kombináciou vizuálne elegantného a kulinársky neporovnateľného. Naše vafle tiež vylepšujeme parmezánom, chilli a muškátovým orieškom – veľmi zvláštny dotyk, ktorý vyvažuje sladkú chuť sladkých zemiakov. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 sladké zemiaky každý približne 200 g | |
2 vajcia | |
4PL múky | |
30 g parmezánu | |
1/2 červenej papriky čerstvej, prípadne chilli vločky | |
1PL rastlinného oleja | |
1štipka muškátového orieška | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 vaflovač | |
1 kuchynské strúhadlo |
Nutričné hodnoty
469
Kalórie
64 g
Sacharidy
15 g
Tuky
15 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Sladké zemiaky ošúpte a nastrúhajte najemno. Nastrúhajte parmezán. Z chilli papričiek odstráňte semienka a nakrájajte ich nadrobno.
Hotovo
2.
Zmiešajte cesto
Všetky prísady na cesto zmiešajte. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.
Upečte vafle
Rozohrejte vaflovač a potrite ho trochou oleja. Cesto rovnomerne rozotrite a pečte vafle približne 7 minút dozlatista. Postup zopakujte so zvyšným cestom.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.