Zemiakový šalát s rukolou

Svieži zemiakový šalát, ktorý musíte vyskúšať

Zemiakový šalát s rukolou je variáciou na klasický zemiakový šalát. Namiesto kyslých uhoriek a majonézy je tento šalát pripravený z aromatickej rukoly, cibule a slaniny. A namiesto majonézy je v dresingu pikantný nálev s petržlenovou vňaťou, ktorý robí z tohto šalátu skutočný highlight. Znie to dobre? Tak recept ihneď vyskúšajte. Ak to nemá byť hlavné jedlo, odporúčame k nemu lahodný parmezánový rezeň!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g g rukoly Na šalát
200 g rukoly
200 g slaniny
1červená cibuľa
100 ml zeleninového vývaru Na zálievku
1PL bieleho vínneho octu
1PL dijonskej horčice
1PL cukru
1/4zväzku petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti
Pomocníci
1 Grand Prix

Nutričné hodnoty

243 kalórie
23 g sacharidy
12 g tuky
9 g bielkoviny

Postup

1.

Uvaríme zemiaky

Zemiaky uvarte alebo naparte v prístroji GrandPrix so 600 ml vody. Môžete tiež variť v hrnci. Potom nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.

Na zálievku

Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Zmiešajte s ostatnými prísadami a odložte bokom.
Hotovo
3.

Na šalát

Zemiaky nakrájajte na malé kúsky, rukolu umyte a osušte, cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno, slaninu nakrájajte na pásiky dlhé asi 3 cm.
Hotovo
4.

Pripravte si slaninu

Cibuľu a slaninu rozmixujte v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 5 a varte 5 minút pri 130 °C. Prípadne ich osmažte na panvici.
Hotovo
5.

Servírovanie

Zmiešajte rukolu, zemiaky, cibuľu a slaninu, zalejte nálevom a dobre premiešajte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF