Zemiakový šalát s rukolou
Super jednoduché
Svieži zemiakový šalát, ktorý musíte vyskúšať
Zemiakový šalát s rukolou je variáciou na klasický zemiakový šalát. Namiesto kyslých uhoriek a majonézy je tento šalát pripravený z aromatickej rukoly, cibule a slaniny. A namiesto majonézy je v dresingu pikantný nálev s petržlenovou vňaťou, ktorý robí z tohto šalátu skutočný highlight. Znie to dobre? Tak recept ihneď vyskúšajte. Ak to nemá byť hlavné jedlo, odporúčame k nemu lahodný parmezánový rezeň!
Suroviny
Vyberte počet porcií
600 g g rukoly Na šalát | |
200 g rukoly | |
200 g slaniny | |
1červená cibuľa | |
100 ml zeleninového vývaru Na zálievku | |
1PL bieleho vínneho octu | |
1PL dijonskej horčice | |
1PL cukru | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomocníci
1 Grand Prix |
Nutričné hodnoty
243
kalórie
23 g
sacharidy
12 g
tuky
9 g
bielkoviny
Postup
1.
Uvaríme zemiaky
Zemiaky uvarte alebo naparte v prístroji GrandPrix so 600 ml vody. Môžete tiež variť v hrnci. Potom nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.
Na zálievku
Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Zmiešajte s ostatnými prísadami a odložte bokom.
Hotovo
3.
Na šalát
Zemiaky nakrájajte na malé kúsky, rukolu umyte a osušte, cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno, slaninu nakrájajte na pásiky dlhé asi 3 cm.
Hotovo
4.
Pripravte si slaninu
Cibuľu a slaninu rozmixujte v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 5 a varte 5 minút pri 130 °C. Prípadne ich osmažte na panvici.
Hotovo
5.
Servírovanie
Zmiešajte rukolu, zemiaky, cibuľu a slaninu, zalejte nálevom a dobre premiešajte.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.