Volské oko s pestom
Super jednoduché
Volské oko s pestom: raňajky na špeciálne príležitosti
Volské oko s pestom premenia klasické vyprážané vajíčka na skutočné gurmánske raňajky. Na kúsku chleba s avokádom je vajce s pestom a fetou ako výstavný artikel. Samozrejme, nesmieme opomenúť brilantnú kombináciu chutí. Chcete to vyskúšať? Je to pre vás novinka? Tak poďme na to! Pre viac raňajkových receptov si určite pozrite nás archív plný inšpirácie.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2plátky chleba | |
2 vajcia | |
1PL pesta | |
100 g syru feta | |
1/2 avokáda | |
1/2 citróna | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
1ČL chilli vločiek nepovinné | |
soľ a korenie podľa chuti |
Nutričné hodnoty
433
Kalórie
30 g
Sacharidy
26 g
Tuky
17 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Rozdrvte syr feta. Nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu z citróna. Avokádo ošúpte a roztlačte na dva plátky chleba. Osolíte a okoreňte.
Hotovo
2.
Osmažte vajce
Do panvice nalejte pesto. Pridajte rozdrobenú fetu a na zmesi pesta a fety usmažte vajcia. Dochutíme soľou, korením a chilli vločkami. Prikryte pokrievkou a smažte na miernom ohni, kým bielka nezatuhnú.
Hotovo
3.
Servírujte
Každé vajce položte na jeden plátok chleba. Pridajte citrónovú kôru a šťavu, posypte petržlenovou vňaťou a pochutnajte si.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.