Veľkonočná torta
Táto veľkonočná torta bude absolútnym vrcholom vašich sviatkov. V súlade s jarou sa podáva v sviežich a elegantných pastelových šatách. A vďaka svojej citrónovej a kokosovej príchuti je pre jarné pocity neprekonateľná. Okrem farby zaujme aj výzdoba s čokoládovými zajačikmi a čokoládovými vajíčkami. Prekvapte svoju rodinu a priateľov svojimi pekárskymi schopnosťami – aj keď recept na našu veľkonočnú tortu je jednoduchý. Ale pšššš!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
Na cesto | |
240 g masla | |
400 g cukru | |
6 vajec | |
400 g múky typ 405 | |
1 citrón | |
1 vanilka | |
2ČL prášku do pečiva | |
Na krém | |
350 g Mascarpone | |
100 g kokosového krému | |
400 g práškového cukru | |
2 vanilky | |
1 citrón | |
3kvapky modrého potravinárskeho farbiva | |
2PL kakaa na pečenie | |
Na ozdobu | |
1 čokoládový veľkonočný zajačik | |
čokoládové a cukrové veľkonočné vajíčka podľa vlastného výberu |
Pomôcky
forma na tortu | |
kefka | |
kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
597
kalórie
63 g
sacharidy
34 g
tuk
8 g
bielkoviny
Postup
1.
Na prípravu cesta
Vajíčka a maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Maslo, cukor a soľ šľahajte asi 5 minút, kým nie sú nadýchané. Postupne pridávajte vajcia a šľahajte, kým nie sú nadýchané.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.
Vyhotovte cesto
Preosejte múku a prášok do pečiva a pomocou varešky ich vmiešajte do cesta, kým nevznikne rovnomerné cesto. Nastrúhajte kôru z citróna, pridajte vanilku a primiešajte.
Hotovo
4.
Upečte cesto
Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte približne 30 minút. Nechajte vychladnúť a rozrežte vodorovne na tri rovnaké vrstvy.
Hotovo
5.
Na prípravu krému
Zmiešajte vanilku a nastrúhanú kôru z citróna. Mascarpone, kokosový krém a cukor šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Vmiešajte vanilkovú dužinu a citrónovú kôru. Postupne prilievajte potravinárske farbivo, kým nedosiahnete požadovanú farbu.
Hotovo
6.
Navrstvite tortu
Na prvú vrstvu torty naneste tenkú vrstvu krému. Druhú časť položte na vrch a zopakujte. Na vrch položte poslednú vrstvu torty a celú tortu rovnomerne potrite krémom.
Hotovo
7.
Ozdobte
Kakao na pečenie zmiešajte s trochou vody na hustú kašu. Natrite kakaovú zmes na vrch torty. Nakoniec ozdobte čokoládovými veľkonočnými zajačikmi.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.