Veľkonočná torta

Jednoduchá veľkonočná torta – zvládne ju každý!

Táto veľkonočná torta bude absolútnym vrcholom vašich sviatkov. V súlade s jarou sa podáva v sviežich a elegantných pastelových šatách. A vďaka svojej citrónovej a kokosovej príchuti je pre jarné pocity neprekonateľná. Okrem farby zaujme aj výzdoba s čokoládovými zajačikmi a čokoládovými vajíčkami. Prekvapte svoju rodinu a priateľov svojimi pekárskymi schopnosťami – aj keď recept na našu veľkonočnú tortu je jednoduchý. Ale pšššš!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
Na cesto
240 g masla
400 g cukru
6 vajec
400 g múky typ 405
1 citrón
1 vanilka
2ČL prášku do pečiva
Na krém
350 g Mascarpone
100 g kokosového krému
400 g práškového cukru
2 vanilky
1 citrón
3kvapky modrého potravinárskeho farbiva
2PL kakaa na pečenie
Na ozdobu
1 čokoládový veľkonočný zajačik
čokoládové a cukrové veľkonočné vajíčka podľa vlastného výberu
Pomôcky
forma na tortu
kefka
kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

597 kalórie
63 g sacharidy
34 g tuk
8 g bielkoviny

Postup

1.

Na prípravu cesta

Vajíčka a maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Maslo, cukor a soľ šľahajte asi 5 minút, kým nie sú nadýchané. Postupne pridávajte vajcia a šľahajte, kým nie sú nadýchané.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Vyhotovte cesto

Preosejte múku a prášok do pečiva a pomocou varešky ich vmiešajte do cesta, kým nevznikne rovnomerné cesto. Nastrúhajte kôru z citróna, pridajte vanilku a primiešajte.
Hotovo
4.

Upečte cesto

Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte približne 30 minút. Nechajte vychladnúť a rozrežte vodorovne na tri rovnaké vrstvy.
Hotovo
5.

Na prípravu krému

Zmiešajte vanilku a nastrúhanú kôru z citróna. Mascarpone, kokosový krém a cukor šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Vmiešajte vanilkovú dužinu a citrónovú kôru. Postupne prilievajte potravinárske farbivo, kým nedosiahnete požadovanú farbu.
Hotovo
6.

Navrstvite tortu

Na prvú vrstvu torty naneste tenkú vrstvu krému. Druhú časť položte na vrch a zopakujte. Na vrch položte poslednú vrstvu torty a celú tortu rovnomerne potrite krémom.
Hotovo
7.

Ozdobte

Kakao na pečenie zmiešajte s trochou vody na hustú kašu. Natrite kakaovú zmes na vrch torty. Nakoniec ozdobte čokoládovými veľkonočnými zajačikmi.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF