Veľkonočná torta
Super jednoduché
Jednoduchá veľkonočná torta – zvládne ju každý!
Táto veľkonočná torta bude absolútnym vrcholom vašich sviatkov. V súlade s jarou sa podáva v sviežich a elegantných pastelových šatách. A vďaka svojej citrónovej a kokosovej príchuti je pre jarné pocity neprekonateľná. Okrem farby zaujme aj výzdoba s čokoládovými zajačikmi a čokoládovými vajíčkami. Prekvapte svoju rodinu a priateľov svojimi pekárskymi schopnosťami – aj keď recept na našu veľkonočnú tortu je jednoduchý. Ale pšššš!
Suroviny
Vyberte počet porcií
Na cesto | |
240 g masla | |
400 g cukru | |
6 vajec | |
400 g múky typ 405 | |
1 citrón | |
1 vanilka | |
2ČL prášku do pečiva | |
Na krém | |
350 g Mascarpone | |
100 g kokosového krému | |
400 g práškového cukru | |
2 vanilky | |
1 citrón | |
3kvapky modrého potravinárskeho farbiva | |
2PL kakaa na pečenie | |
Na ozdobu | |
1 čokoládový veľkonočný zajačik | |
čokoládové a cukrové veľkonočné vajíčka podľa vlastného výberu |
Pomôcky
forma na tortu | |
kefka | |
kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér |
Nutričné hodnoty
597
kalórie
63 g
sacharidy
34 g
tuk
8 g
bielkoviny
Postup
1.
Na prípravu cesta
Vajíčka a maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Maslo, cukor a soľ šľahajte asi 5 minút, kým nie sú nadýchané. Postupne pridávajte vajcia a šľahajte, kým nie sú nadýchané.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.
Vyhotovte cesto
Preosejte múku a prášok do pečiva a pomocou varešky ich vmiešajte do cesta, kým nevznikne rovnomerné cesto. Nastrúhajte kôru z citróna, pridajte vanilku a primiešajte.
Hotovo
4.
Upečte cesto
Cesto nalejte do vymastenej formy a pečte približne 30 minút. Nechajte vychladnúť a rozrežte vodorovne na tri rovnaké vrstvy.
Hotovo
5.
Na prípravu krému
Zmiešajte vanilku a nastrúhanú kôru z citróna. Mascarpone, kokosový krém a cukor šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Vmiešajte vanilkovú dužinu a citrónovú kôru. Postupne prilievajte potravinárske farbivo, kým nedosiahnete požadovanú farbu.
Hotovo
6.
Navrstvite tortu
Na prvú vrstvu torty naneste tenkú vrstvu krému. Druhú časť položte na vrch a zopakujte. Na vrch položte poslednú vrstvu torty a celú tortu rovnomerne potrite krémom.
Hotovo
7.
Ozdobte
Kakao na pečenie zmiešajte s trochou vody na hustú kašu. Natrite kakaovú zmes na vrch torty. Nakoniec ozdobte čokoládovými veľkonočnými zajačikmi.
Hotovo
Poznámky
Nutričné informácie sú približným vodítkom na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.