Vegánska Panna Cotta
Výroba vegánskej panna cotty nie je vôbec zložitá. Zaujíma vás, ako pripraviť takýto lahodný dezert bez smotany? Dovoľte, aby sme vám povedali: hodvábne tofu je čarovné slovo. Spolu s vanilkovým a práškovým cukrom je krémová a neporovnateľne lahodnejšia. Ďalšie plus: nutričné hodnoty tohto dezertu sú naozaj pôsobivé, na jednu porciu pripadá len 125 kalórií. Panna cottu pripravujeme s lahodnou bobuľovou omáčkou ako polevou. Samozrejme, môžete použiť aj ovocie, bobuľoviny, džemy a mnoho ďalšieho. Vytvorte panna cottu presne podľa svojich predstáv! Máte chuť na ďalšie recepty? Pozrite si všetky naše dezerty!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 g hodvábneho tofu | |
200 ml rastlinného mlieka podľa vlastného výberu | |
3lyžice práškového cukru | |
1 vanilkový struk | |
1lyžička agar agaru v prášku dostupný v bio supermarketoch |
Na jahodovú omáčku
200 g jahôd čerstvých alebo mrazených | |
3lyžice práškového cukru | |
1 citrón | |
1PL kukuričnej múky |
Pomôcky
dezertné poháre | |
Mixér voliteľné | |
alebo ponorný mixér |
Nutričné hodnoty
125
Kalórie
23 g
Sacharidy
2 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na panna cottu
Všetky prísady rozmixujeme v mixéri na jemnú a homogénnu zmes. V hrnci ju raz privedieme do varu, potom ju rozdelíme do 4 dezertných pohárov a necháme vychladnúť.
Hotovo
2.
Na prípravu jahodovej omáčky
V prípade potreby jahody očistíme. Kôru z citrónu nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Oboje dáme do hrnca s práškovým cukrom a varíme kým jahody nie sú úplne mäkké. Podľa potreby pripravíme pyré. Rozpustíme kukuričnú múku v 1 PL studenej vody a vmiešame ju do horúcej omáčky. Panna cottu prelejte omáčkou a podľa potreby ozdobte bobuľovým ovocím. Nechajte vychladnúť a vychutnajte si.
Hotovo
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.