Vegánska domáca panna cotta
Super jednoduché
Obľúbená domáca panna cotta
Vegánska domáca panna cotta nie je vôbec zložitá. Zaujíma vás, ako pripraviť takýto lahodný dezert bez smotany? Dovoľte, aby sme vám povedali: hodvábne tofu je čarovné slovo. Spolu s vanilkovým a práškovým cukrom je krémová a neporovnateľne lahodnejšia. Ďalšie plus: nutričné hodnoty tohto dezertu sú naozaj pôsobivé, na jednu porciu pripadá len 125 kalórií. Panna cottu pripravujeme s lahodnou bobuľovou omáčkou ako polevou. Samozrejme, môžete použiť aj ovocie, bobuľoviny, džemy a mnoho ďalšieho. Vytvorte panna cottu presne podľa svojich predstáv! Máte chuť na ďalšie recepty? Pozrite si všetky naše dezerty!
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 g hodvábneho tofu | |
200 ml rastlinného mlieka podľa vlastného výberu | |
3lyžice práškového cukru | |
1 vanilkový struk | |
1lyžička agar agaru v prášku dostupný v bio supermarketoch |
Na jahodovú omáčku
200 g jahôd čerstvých alebo mrazených | |
3lyžice práškového cukru | |
1 citrón | |
1PL kukuričnej múky |
Pomôcky
dezertné poháre | |
Mixér voliteľné | |
alebo ponorný mixér |
Nutričné hodnoty
125
Kalórie
23 g
Sacharidy
2 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na panna cottu
Všetky prísady rozmixujeme v mixéri na jemnú a homogénnu zmes. V hrnci ju raz privedieme do varu, potom ju rozdelíme do 4 dezertných pohárov a necháme vychladnúť.
Hotovo
2.
Na prípravu jahodovej omáčky
V prípade potreby jahody očistíme. Kôru z citrónu nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Oboje dáme do hrnca s práškovým cukrom a varíme kým jahody nie sú úplne mäkké. Podľa potreby pripravíme pyré. Rozpustíme kukuričnú múku v 1 PL studenej vody a vmiešame ju do horúcej omáčky. Panna cottu prelejte omáčkou a podľa potreby ozdobte bobuľovým ovocím. Nechajte vychladnúť a vychutnajte si.
Hotovo