Vegánska domáca panna cotta

Obľúbená domáca panna cotta

Vegánska domáca panna cotta nie je vôbec zložitá. Zaujíma vás, ako pripraviť takýto lahodný dezert bez smotany? Dovoľte, aby sme vám povedali: hodvábne tofu je čarovné slovo. Spolu s vanilkovým a práškovým cukrom je krémová a neporovnateľne lahodnejšia. Ďalšie plus: nutričné hodnoty tohto dezertu sú naozaj pôsobivé, na jednu porciu pripadá len 125 kalórií. Panna cottu pripravujeme s lahodnou bobuľovou omáčkou ako polevou. Samozrejme, môžete použiť aj ovocie, bobuľoviny, džemy a mnoho ďalšieho. Vytvorte panna cottu presne podľa svojich predstáv! Máte chuť na ďalšie recepty? Pozrite si všetky naše dezerty!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
150 g hodvábneho tofu
200 ml rastlinného mlieka podľa vlastného výberu
3lyžice práškového cukru
1 vanilkový struk
1lyžička agar agaru v prášku dostupný v bio supermarketoch
Na jahodovú omáčku
200 g jahôd čerstvých alebo mrazených
3lyžice práškového cukru
1 citrón
1PL kukuričnej múky
Pomôcky
dezertné poháre
Mixér voliteľné
alebo ponorný mixér

Nutričné hodnoty

125 Kalórie
23 g Sacharidy
2 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Na panna cottu

Všetky prísady rozmixujeme v mixéri na jemnú a homogénnu zmes. V hrnci ju raz privedieme do varu, potom ju rozdelíme do 4 dezertných pohárov a necháme vychladnúť.
Hotovo
2.

Na prípravu jahodovej omáčky

V prípade potreby jahody očistíme. Kôru z citrónu nastrúhame a potom z neho vytlačíme šťavu. Oboje dáme do hrnca s práškovým cukrom a varíme kým jahody nie sú úplne mäkké. Podľa potreby pripravíme pyré. Rozpustíme kukuričnú múku v 1 PL studenej vody a vmiešame ju do horúcej omáčky. Panna cottu prelejte omáčkou a podľa potreby ozdobte bobuľovým ovocím. Nechajte vychladnúť a vychutnajte si.
Hotovo
 Uložiť ako PDF