Sušené datle v slaninke

Sušené datle plnené syrom brie a obalené v slanine

Spojili sme sušené datle s chrumkavou slaninkou a výsledok je úžasný! Tento jednoduchý a ohromujúci snack prinesie do vášho jedálnička výnimočný zážitok. Sušené datle v slaninke sú chutné, tiež nie sú až takým prehreškom voči zdravej strave a práve preto sa oplatí ich vyskúšať.

Prejsť na recept

Datle – drobné ovocie, ktoré je priam poklad, pochádzajú z palmy datľovej a sú známe pre svoju sladkú chuť a vysokú výživovú hodnotu. Ďatle sú skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov (najmä vitamínu B6 a vitamínu K) a minerálov (predovšetkým draslíka a horčíka), čo z nich robí skvelou voľbou pre tých, ktorí dbajú na zdravú životosprávu.

Tieto drobné plody majú prirodzene sladkú chuť, čo z nich robí skvelé prírodné sladidlo bez potreby pridávania rafinovaného cukru. Ich textúra je mäkká a lepkavá, čo je perfektné pre rôzne recepty. Okrem toho sušené datle obsahujú antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a posilňujú našu imunitu. Sušene datle zo svojich výhod takmer nič nestrácajú.

Tajomstvo chrumkavosti

Pri príprave sušených datlí v slaninke zohráva kľúčovú úlohu teplovzdušná fritéza. Táto moderná kuchynská pomôcka je nenahraditeľným pomocníkom pre všetkých milovníkov chrumkavých jedál. Teplovzdušná fritéza využíva horúci vzduch na prípravu pokrmov, čo znamená, že nepotrebujete veľké množstvo oleja. To výrazne znižuje kalorický obsah pokrmov a robí ich zdravšou voľbou pre vás a vašu rodinu.

Okrem toho teplovzdušná fritéza dokáže jedlo pripraviť rýchlejšie a rovnomernejšie. To zabezpečuje, že sušené datle budú mať dokonalú chrumkavú vrstvu slaniny, ktorá skvele kontrastuje s ich sladkou vnútornou časťou. Teplovzdušná fritéza je tým správnym nástrojom na dosiahnutie dokonalého výsledku, ktorý vás určite poteší.

Dokonalá súhra konzistencií

Sladká chuť datlí sa skvele dopĺňa s chrumkavosťou slaniny, čo vytvára jedinečnú kombináciu chutí a textúr. Tento pokrm je ideálny ako predjedlo na večierok alebo ako občerstvenie k vínu a šumivým nápojom. Môžete si ho tiež dopriať ako rýchlu a zdravú pochúťku kedykoľvek budete mať chuť na niečo výnimočné.

Nezabudnite sa podeliť o tento recept so svojimi blízkymi a pripraviť si spoločne túto lahodnú pochúťku. Sušené datle v slaninke sú skutočným gastronomickým zážitkom, ktorý si zamilujete! Chcete viac inšpirácie? Potom navštívte náš archív receptov.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
12 datlí sušené a vykôstkované
6prúžkov slaniny
10 g vlašských orechov
30g Brie
1lyžička medu voliteľné
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

70 Kalórie
7 g Sacharidy
3 g Tuky
4 g Bielkoviny

Klarstein kuchynskí hrdinovia

Postup

1.

Príprava

Vlašské orechy nasekáme nadrobno, brie nakrájame na malé pásiky tak, aby sa zmestili do datlí. Pásiky slaniny prekrojte na polovicu.
Hotovo
2.

Naplňte datle

Opatrne otvorte datle, naplňte ich kúskami brie a vlašských orechov a podľa potreby všetky alebo polovicu balíčku datlí zabaľte do slaniny.
Hotovo
3.

Vyprážajte datle

Datle vložte do panvice fritézy, môžete ich pokvapkať medom, a vyprážajte pri teplote 200 °C približne 7 minút. Čas prípravy sa môže líšiť v závislosti od vašich očakávaní.
Hotovo
 Uložiť ako PDF
Značky