Špaldové škoricové hviezdičky
Super jednoduché
Vianočné škoricové hviezdičky zo špaldy
Špaldové škoricové hviezdičky chutia takmer ako originál a počas vianočného obdobia ti ušetria nejaké kalórie. Kto chce dbať na svoju líniu aj počas chladného a sviatočného obdobia, určite by sa mal bližšie pozrieť na tieto celozrnné škoricové hviezdičky. Nahradením klasickej múky za špaldovú budú tvoje pochúťky výživnejšie. Vyskúšaj ich hneď teraz! Cesto vystačí približne na 30 škoricových hviezdičiek. Nestačí ti to? Upeč si teda rovno dvojnásobné množstvo!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g špaldovej múky | |
100 g margarínu | |
50 g trstinového cukru | |
50 g mletých mandlí | |
3PL mlieka | |
1 vajce | |
1ČL prášku do pečiva | |
1ČL škorice | |
1štipka soli |
Pomôcky
kuchynský robot voliteľné | |
vykrajovačka v tvare hviezdičky |
Nutričné hodnoty
66
Kalórie
7 g
Sacharidy
4 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zmiešanie suchých prísad
Zmiešajte múku, trstinový cukor, mandle, prášok do pečiva a škoricu. Ak na to používate kuchynský robot, vezmite si hnetací hák na cesto. Všetko môžete vymiesiť aj ručne.
Hotovo
2.
Miesenie cesta
Pridajte margarín, vajce a mlieko a mieste cesto, kým nie je homogénne a pevné.
Hotovo
3.
Nechajte odpočívať
Cesto prikryte a nechajte ho 60 minút odpočívať v chladničke.
Hotovo
4.
Rozohriatie rúry
Rúru predhrejte na 180 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
5.
Vykrajovanie hviezdičiek
Cesto rovnomerne rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku 1-2 cm. Vykrajujte hviezdičky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie.
Hotovo
6.
Pečenie škoricových hviezdičiek
Škoricové hviezdičky pečte 12 – 15 minút. Keď ich vyberáte z rúry, mali by byť ešte trochu mäkké. Podľa chuti ozdobte práškovým cukrom alebo cukrovou polevou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Jedna škoricová hviezda je jedna porcia.