Rebarborový koláč s pusinkami

Domáci rebarborový koláč

Tento rebarborový koláč s pusinkami a marcipánom je skutočným vrcholom na každom stolíku, Ako plechový koláč zasýti nejeden hladný žalúdok a vďaka kombinácii sladkokyslej rebarbory a ľahkých pusiniek je na jar a v lete jednoducho dokonalý. Jednoducho si ho upečte sami a nechajte sa inšpirovať našou tvorbou!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
800 g rebarbory
150 g marcipánovej hmoty
300 g masla
250 g cukru
5 žĺtkov
3 vajcia
400 g múky
80 g kukuričnej múky
3lyžičky prášku do pečiva
50 g mletých mandlí
1štipka soli
Na pusinky
5 bielkov
2lyžičky citrónovej šťavy
200 g cukru
1štipka soli
Náčinie
Kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér
kuchynské strúhadlo

Nutričné hodnoty

467 Kalórie
58 g Sacharidy
22 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Rebarboru ošúpeme a nakrájame na približne 2 cm kúsky. Nastrúhajte marcipánovú hmotu.
Hotovo
2.

Maslo vyšľahajte do nadýchanej konzistencie

Treba ho nechať zmäknúť. Cukor, soľ a citrónovú kôru šľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom 10 minút do krémovej konzistencie.
Hotovo
3.

Dokončite cesto

Do maslovej zmesi postupne pridávajte žĺtky a vajcia. Potom vmiešajte múku, škrob, prášok do pečiva, marcipán a mandle.
Hotovo
4.

Predhriatie rúry

Predhrejte rúru na 190 °C.
Hotovo
5.

Rozložte cesto a rebarboru

Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch rozložte rebarboru. Pečte približne 30 minút.
Hotovo
6.

Na pusinky

Bielka vyšľaháme s 2 PL vlažnej vody, so soľou a citrónovou šťavou dotuha. Postupne pridávajte cukor a šľahajte ďalšie 3 minúty.
Hotovo
7.

Rozotrite pusinky

Rovnomerne rozotrite vyšľahané bielky na koláč a pečte ďalších 10 minút, kým pusinky nezískajú svetlohnedú farbu.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF