Rebarborový koláč s pusinkami
Super jednoduché
Domáci rebarborový koláč
Tento rebarborový koláč s pusinkami a marcipánom je skutočným vrcholom na každom stolíku, Ako plechový koláč zasýti nejeden hladný žalúdok a vďaka kombinácii sladkokyslej rebarbory a ľahkých pusiniek je na jar a v lete jednoducho dokonalý. Jednoducho si ho upečte sami a nechajte sa inšpirovať našou tvorbou!
Suroviny
Vyberte počet porcií
800 g rebarbory | |
150 g marcipánovej hmoty | |
300 g masla | |
250 g cukru | |
5 žĺtkov | |
3 vajcia | |
400 g múky | |
80 g kukuričnej múky | |
3lyžičky prášku do pečiva | |
50 g mletých mandlí | |
1štipka soli |
Na pusinky
5 bielkov | |
2lyžičky citrónovej šťavy | |
200 g cukru | |
1štipka soli |
Náčinie
Kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér | |
kuchynské strúhadlo |
Nutričné hodnoty
467
Kalórie
58 g
Sacharidy
22 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Rebarboru ošúpeme a nakrájame na približne 2 cm kúsky. Nastrúhajte marcipánovú hmotu.
Hotovo
2.
Maslo vyšľahajte do nadýchanej konzistencie
Treba ho nechať zmäknúť. Cukor, soľ a citrónovú kôru šľahajte v kuchynskom robote alebo ručným mixérom 10 minút do krémovej konzistencie.
Hotovo
3.
Dokončite cesto
Do maslovej zmesi postupne pridávajte žĺtky a vajcia. Potom vmiešajte múku, škrob, prášok do pečiva, marcipán a mandle.
Hotovo
4.
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 190 °C.
Hotovo
5.
Rozložte cesto a rebarboru
Cesto rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Na vrch rozložte rebarboru. Pečte približne 30 minút.
Hotovo
6.
Na pusinky
Bielka vyšľaháme s 2 PL vlažnej vody, so soľou a citrónovou šťavou dotuha. Postupne pridávajte cukor a šľahajte ďalšie 3 minúty.
Hotovo
7.
Rozotrite pusinky
Rovnomerne rozotrite vyšľahané bielky na koláč a pečte ďalších 10 minút, kým pusinky nezískajú svetlohnedú farbu.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.