Pstruh na grile
Je niečo lepšie, ako pstruh na grile?
Grilovanie pstruhov nie je čarodejníctvo! Vďaka nášmu jednoduchému receptu a sviežej, pikantnej marináde bude celá ryba skutočnou ozdobou vašej najbližšej grilovacej párty. Pstruha môžete pripraviť na plynovom grile, ale jemná ryba je vynikajúca aj na grile na drevené uhlie alebo elektrickom grile. Máte chuť na ďalšie ryby a morské plody? Potom si pozrite všetky naše recepty v časopise!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 pstruhy pripravené na varenie | |
2 bio citróny | |
1/4zväzku koriandra | |
20 g čerstvého zázvoru | |
2 strúčiky cesnaku | |
1 bio limetka | |
1 červená paprika | |
soľ a korenie (podľa chuti) |
Pomôcky
Gril Ak máte rošt alebo liatinovú panvicu, môžete rybu dokonale ugrilovať aj na nej. Vďaka väčšej kontaktnej ploche je koža na všetkých miestach chrumkavá. |
Nutričné hodnoty
226
Kalórie
1 g
Sacharidy
9 g
Tuky
36 g
Bielkoviny
Postup
1.
Zmiešajte marinádu
Ošúpte a jemne nakrájajte zázvor a cesnak. Chilli papričku umyte, zbavte semienok a nakrájajte nadrobno. Koriander umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Limetku umyte, nastrúhajte kôru a vytlačte z nej šťavu. Všetko spolu zmiešajte na marinádu a dochuťte soľou a korením.
Hotovo
2.
Pripravte ryby
Pstruha opláchnite v studenej vode a osušte. Citróny umyte, z jedného vytlačte šťavu a druhý nakrájajte nadrobno. Pstruha zvonka aj zvnútra pokvapkajte citrónovou šťavou a dochuťte soľou a korením. Naplňte plátkami citróna, zalejte marinádou a nechajte chladiť aspoň 1 hodinu.
Hotovo
3.
Predhriatie grilu
Gril predhrejte na vysoký priamy ohrev.
Hotovo
4.
Pstruha ugrilujte
Pstruha grilujte na grile na priamom ohni približne 10 minút z každej strany (ak sa ryba prilepí na gril, položte pod ňu alobal).
Hotovo