Pohánkové mlieko
Super jednoduché
Vegásnka alternatíva: Pohánkové mlieko
Toto pohánkové mlieko so škoricou je lahodne krémové a ponúka jemné teplo a sladkosť. Najprv namočte surové pohánkové zrná do vody s trochou jablčného octu alebo citrónovej šťavy na najmenej 8 hodín alebo na noc. Namáčanie pohánky v malom množstve kyseliny uľahčuje jej trávenie, pretože telo potom môže lepšie vstrebávať vitamíny a minerály z týchto malých zrniek v tvare srdca. Vyskúšajte náš jednoduchý recept! Posuňte svoje rastlinné nápoje na vyššiu úroveň s naším výrobníkom rastlinného mlieka!
Suroviny
Vyberte počet porcií
40 g pohánky bez šupky | |
1/2 lyžičky jablčného octu alebo citrónovej šťavy | |
1štipka morskej soli | |
1štipka škorice |
Pomôcky
Výrobník rastlinného mlieka (Marcia) |
Nutričné hodnoty
46
Kalórie
9 g
Sacharidy
0 g
Tuky
1 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte pohánku
Namočte pohánku do veľkého množstva vody s jablčným octom alebo citrónovou šťavou aspoň na 8 hodín alebo až na 24 hodín (odporúča sa), prikryte pokrievkou alebo potravinovou fóliou. Po niekoľkých hodinách sa voda zakalí.
Hotovo
2.
Prepláchnite pohánku
Pohánku niekoľkokrát prepláchnite, kým voda nebude číra.
Hotovo
3.
Pripravte výrobník rastlinného mlieka
Nádrž na vodu naplňte filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misy na miešanie. Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte vhodný program. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým nedosiahnete objem 600 ml. Stlačte tlačidlo Štart. Po 17 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené.
Hotovo
Poznámky
Jedna porcia zodpovedá cca 200 ml pohánkového mlieka. Z receptu dokážete pripraviť 3 porcie.
Pohánkové mlieko je výborné do müsli a vo vzduchotesnej nádobe v chladničke vydrží až 4 dni.
Potom čo výrobník rastlinného mlieka skončí svoju činnosť, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.