Pohánkové mlieko

Vegásnka alternatíva: Pohánkové mlieko

Toto pohánkové mlieko so škoricou je lahodne krémové a ponúka jemné teplo a sladkosť. Najprv namočte surové pohánkové zrná do vody s trochou jablčného octu alebo citrónovej šťavy na najmenej 8 hodín alebo na noc. Namáčanie pohánky v malom množstve kyseliny uľahčuje jej trávenie, pretože telo potom môže lepšie vstrebávať vitamíny a minerály z týchto malých zrniek v tvare srdca. Vyskúšajte náš jednoduchý recept! Posuňte svoje rastlinné nápoje na vyššiu úroveň s naším výrobníkom rastlinného mlieka!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
40 g pohánky bez šupky
1/2 lyžičky jablčného octu alebo citrónovej šťavy
1štipka morskej soli
1štipka škorice
Pomôcky
Výrobník rastlinného mlieka (Marcia)

Nutričné hodnoty

46 Kalórie
9 g Sacharidy
0 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte pohánku

Namočte pohánku do veľkého množstva vody s jablčným octom alebo citrónovou šťavou aspoň na 8 hodín alebo až na 24 hodín (odporúča sa), prikryte pokrievkou alebo potravinovou fóliou. Po niekoľkých hodinách sa voda zakalí.
Hotovo
2.

Prepláchnite pohánku

Pohánku niekoľkokrát prepláchnite, kým voda nebude číra.
Hotovo
3.

Pripravte výrobník rastlinného mlieka

Nádrž na vodu naplňte filtrovanou vodou. Všetky prísady vložte do misy na miešanie. Stlačte tlačidlo štart, pomocou tlačidla voľby vyberte vhodný program. Opakovane stláčajte tlačidlo kapacity, kým nedosiahnete objem 600 ml. Stlačte tlačidlo Štart. Po 17 minútach alebo po zaznení zvukového signálu je mlieko pripravené.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá cca 200 ml pohánkového mlieka. Z receptu dokážete pripraviť 3 porcie.
Pohánkové mlieko je výborné do müsli a vo vzduchotesnej nádobe v chladničke vydrží až 4 dni.
Potom čo výrobník rastlinného mlieka skončí svoju činnosť, môžete nádobu vybrať za rukoväť (pozor, je horúca!). Zariadenie sa potom automaticky vyčistí.
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF