Vianočná perníková torta
Super jednoduché
Slávnostná špecialita? Vianočná perníková torta
Vianočná perníková torta s ozdobou: Sladká dobrota, ktorá je naozajstným highlightom. Veľmi chutný je aj vianočný koláč s čokoládou, škoricou, perníkovým korením a pod. Recept je veľmi jednoduchý: Cesto vymiešajte v kuchynskom robote a vložte ho do formy na pečenie. A po vychladnutí je čas na zdobenie. Na každý kúsok sme s polevou namaľovali malé jedličky a potom sme ich ozdobili. Aká je vaša obľúbená vianočná dekorácia?
Suroviny
Vyberte počet porcií
300 g múky | |
200 g cukru | |
250 g masla | |
4 vajcia | |
6PL kakaového prášku | |
1vrecúško vanilkového cukru | |
1vrecúško prášku do pečiva | |
3lyžičky perníkového korenia | |
1lyžička škorice | |
1 lyžička zázvorového prášku | |
3kvapky rumovej arómy | |
150 ml mlieka | |
3PL pomarančovej marmelády | |
1balenie zelenej tortovej polevy | |
Mrvenička podľa vlastného výberu |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné | |
Forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
544
Kalórie
60 g
Sacharidy
30 g
Tuky
8 g
Bielkoviny
Postup
1.
Na cesto
Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Cukor a vajcia šľahajte cca 5 minút do peny. Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a premiešajte do hladkého cesta.
Hotovo
2.
Predhrejte rúru
Predhrejte rúru na 180 °C zhora zdola. Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastite.
Hotovo
3.
Pečenie koláča
Cesto nalejte do tortovej formy. Koláč pečte asi 40 minút. Spravte test pomocou špáradla. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
4.
Ozdobte
Na ozdobenie v štýle jedličky roztopíme zelenú polevu a na kúsky nakreslíme stále sa rozširujúce čiary. Ozdobíme posýpkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.