Vianočná perníková torta

Slávnostná špecialita? Vianočná perníková torta

Vianočná perníková torta s ozdobou: Sladká dobrota, ktorá je naozajstným highlightom. Veľmi chutný je aj vianočný koláč s čokoládou, škoricou, perníkovým korením a pod. Recept je veľmi jednoduchý: Cesto vymiešajte v kuchynskom robote a vložte ho do formy na pečenie. A po vychladnutí je čas na zdobenie. Na každý kúsok sme s polevou namaľovali malé jedličky a potom sme ich ozdobili. Aká je vaša obľúbená vianočná dekorácia?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
300 g múky
200 g cukru
250 g masla
4 vajcia
6PL kakaového prášku
1vrecúško vanilkového cukru
1vrecúško prášku do pečiva
3lyžičky perníkového korenia
1lyžička škorice
1 lyžička zázvorového prášku
3kvapky rumovej arómy
150 ml mlieka
3PL pomarančovej marmelády
1balenie zelenej tortovej polevy
Mrvenička podľa vlastného výberu
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné
Forma na pečenie

Nutričné hodnoty

544 Kalórie
60 g Sacharidy
30 g Tuky
8 g Bielkoviny

Postup

1.

Na cesto

Maslo nechajte zohriať na izbovú teplotu. Cukor a vajcia šľahajte cca 5 minút do peny. Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a premiešajte do hladkého cesta.
Hotovo
2.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 180 °C zhora zdola. Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastite.
Hotovo
3.

Pečenie koláča

Cesto nalejte do tortovej formy. Koláč pečte asi 40 minút. Spravte test pomocou špáradla. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
4.

Ozdobte

Na ozdobenie v štýle jedličky roztopíme zelenú polevu a na kúsky nakreslíme stále sa rozširujúce čiary. Ozdobíme posýpkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF