Panna cotta s čučoriedkami
Super jednoduché
Kúsok Talianska u vás doma, pripravte si panna Cotta
Panna Cotta je skutočná talianska dezertná klasika. Lahodný dezert dnes doladíme čučoriedkami a dodáme mu sviežu a ovocnú chuť. Panna cotta s čučoriedkami je skvelá, ak organizujete večeru s viacerými chodmi, pretože sa dá pripraviť deň vopred a vychladená chutí výborne! Vyskúšajte teraz!
Suroviny
Vyberte počet porcií
150 ml šľahačka | |
2list želatíny | |
20 g hnedého cukru | |
1 vanilkový struk | |
150 g čučoriedok čerstvé alebo hlboko mrazené | |
2PL cukru | |
2PL vody | |
1/2PL citrónovej šťavy | |
1PL likéru Cassis voliteľné |
Pomôcky
ručný mixér alebo mixér |
Nutričné hodnoty
327
kalórie
33 g
sacharidy
20 g
tuky
4 g
bielkoviny
Postup
1.
Príprava panna cotta
Na prípravu panna cotta najprv namočte želatínu v studenej vode. Trochu povarte šľahačku s cukrom a rozdeleným vanilkovým strukom.
Hotovo
2.
Miešajte a ochlaďte
Mäkkú želatínu vytlačte a pridávajte ju za stáleho miešania k šľahačkovej zmesi, ktorú ste predtým zobrali zo sporáka - zmes sa už nesmie variť! Panna Cottu potom nalejte do pohárikov, a tento chutný dezert položte do chladničky minimálne na 4 hodiny.
Hotovo
3.
Pripravte si čučoriedky
Na čučoriedky: Vodu, citrónovú šťavu a cukor prevaríme, pridáme 3/4 čučoriedok (prípadne aj pálenku z cassis) a dusíme asi 20 minút.
Hotovo
4.
Vychlaďte
Zmes nahrubo rozmixujte a vychlaďte.
Hotovo
5.
Uložte a podávajte
Panna cottu ozdobíme čučoriedkovým pyré a zvyšnými čučoriedkami a podávame.
Hotovo
Poznámky
Ak nemáte radi čučoriedky, môžete použiť aj jahody alebo maliny.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.