Palacinky

Domáce palacinky sú vždy najchutnejšie

Palacinky ráno, na obed alebo popoludní: tieto malé pečené dobroty sa jednoducho vždy hodia. A pretože je to tak, tu a teraz je náš základný, veľmi jednoduchý a rýchlo priplatiteľný recept na základné palacinky. Čo je na ňom geniálne? Palacinky si môžete dokončiť podľa vlastnej chuti: na sladko s jablkovou omáčkou alebo škoricou a cukrom, na slano so šunkou a syrom alebo ďalej spracovať na lahodné tvarohové palacinky? Možno si ich vychutnať aj naplnené tvarohom a jahodami. Takže: použite základný recept a buďte kreatívni!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g múky
400 ml mlieka
3 vajcia
1lyžička citrónovej šťavy voliteľne
2lyžice rastlinného oleja
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľne
alebo ručný mixé

Nutričné hodnoty

288 Kalórie
41 g Sacharidy
8 g Tuky
12 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte cesto

Vajcia vyšľahajte so soľou do peny. Vmiešajte mlieko. Pridajte vodu a mieste, kým nevznikne hladké, krémové cesto. Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu.
Hotovo
2.

Príprava palaciniek

Na panvicu dajte trochu rastlinného oleja a zohrejte ho. Na panvicu dajte naberačku cesta a jemne ho rozotrite, aby sa rovnomerne rozdelilo. Počkajte, kým cesto stuhne, a potom ho otočte. Takto upečte palacinky z celého pripraveného cesta.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF