Ovsené žemle

Zdravšie ovsené žemle

Ovsené žemle sú nielen zdravé, ale aj dlho zasýtia. Vyrábajú sa len z niekoľkých zložiek a neobsahujú droždie ani pšeničnú múku! Vyskúšajte túto novú, vegánsku a kreatívnu alternatívu k bežným žemliam počas najbližšieho víkendového brunchu s rodinou a priateľmi. Ovsené žemle pečieme v teplovzdušnej fritéze. Ak ju nemáte, môžete ich upiecť aj v rúre.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
100 g ovsených vločiek
130 g vegánskeho skyru prípadne vegánskeho tvarohu
1polievková lyžica mletého ľanového semena
3polievková lyžica vody
1lyžička prášku do pečiva
1/4lyžičky sódy bikarbóny
1/2lyžičky soli
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

166 Kalórie
22 g Sacharidy
4 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravíme si vaječnú náhradu

Zmiešame ľanové semienka a vodu. Chladíme 5 minút.
Hotovo
2.

Pripravíme cesto

Všetky prísady zmiešame a mokrými rukami vytvarujeme 3 rovnako veľké valčeky.
Hotovo
3.

Upečieme ovsené žemle

Plech teplovzdušnej fritézy vyložíme papierom na pečenie a položíme ho na rošt vo fritéze. Navrch položíme žemle a pečieme 15 minút pri 180 °C.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF