Mango dezert v pohári
Pripravte si náš chutný mango dezert
Mango dezert v pohári vyzerá veľmi sofistikovane, no jeho príprava je rýchla a jednoduchá. Je perfektným prekvapením pre hostí po chutnej večeri. Tento dezert s mangom a mascarpone prináša na stôl ovocné, krémové letné vibrácie. Náš malý výtvor je hotový už za 30 minút a sľubujeme, že sa vkradne na vrchol vášho zoznamu obľúbených dezertov. Máte chuť ho vyskúšať?
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g maskarpone | |
200 ml šľahačky | |
1 vanilkový struk alebo 1 vrecúško vanilkového cukru | |
2 mangá alebo 300 g mrazené manga | |
100 g sušienok Použili sme ovsené sušienky | |
1/2viazaničky mäty voliteľné, na ozdobu |
Pomôcky
Kuchynský robot voliteľné | |
alebo ručný mixér | |
4 Poháre na dezerty | |
1 cukrárske vrecko na zdobenie voliteľné / môžete použiť aj vrecko s odrezanou špičkou. |
Nutričné hodnoty
480
Kalórie
30 g
Sacharidy
36 g
Tuky
7 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte krém
Šľahačku vyšľahajte do tuha. Vymiešajte s mascarpone a vanilkou do hladka.
Hotovo
2.
Pripravte mango
Mango ošúpte, nakrájajte na kocky a očistite.
Hotovo
3.
Vrstvite dezert
Sušienky rozdrvte, pokryte nimi dno pohárov a pritlačte ich. Navrch rozotrite krém (najlepšie pomocou vrecúška) a pridajte vrstvu mangového pyré. Ozdobte mätou.
Hotovo
Poznámky
Vrstvy môžete ľubovoľne meniť. Ak chcete viac ovocia, pridajte druhú vrstvu mangového pyré, alebo ak chcete viac chrumkavosti, použite do dezertu viac sušienok. Každému chutí niečo iné. Čo vám?
Recept vystačí na 4 poháre.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.