Grilovaný tuniakový steak

Zamilujte si tuniakový steak

Grilovanie steaku z tuniaka je v podstate rýchle a jednoduché. Ešte ste sa neodvážili vyskúšať grilované ryby? Potom vám ukážeme, aké je to jednoduché. A po grilovaní steak ozdobíme vrstvou domáceho bazalkového pesta. To mu dodáva osobitý nádych. Steaky z tuniaka majú relatívne pevnú štruktúru, a preto sa môžu na grile (bez ohľadu na to, na akom grile) ľahko potrieť trochou oleja. Ak chcete mať istotu, môžete použiť aj grilovaciu platňu. Nič sa na ňu zaručene neprilepí. Spôsob prípravy je rovnaký ako napríklad pri T-bone steaku: Sprudka ugrilovať a potom nechajte dopiecť. Steak z tuniaka sa klasicky konzumuje takmer surový, ideálna teplota v jadre je 48 °C. Ak máte radšej menej surové, nižšie v časti Tipy máme pre vás ďalšie úrovne varenia. Mimochodom: Steaky z tuniaka by ste mali kupovať v takzvanej sushi kvalite. To znamená, že ryby sa môžu konzumovať aj surové.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2Steaky z tuniaka cca 3 cm hrubé
1PL rastlinného oleja rastlinného oleja
2porcie bazalkového pesta voliteľné
Pomôcky
1 plynový gril

Nutričné hodnoty

315 Kalórie
0 g Sacharidy
16 g Tuky
42 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte gril

Gril predhrejte na vysokú teplotu. Dbajte na to, aby ste v grile vytvorili priamu a nepriamu zónu (jedna zóna, kde sa steak griluje priamo nad plameňom, a druhá, kde sa tuniak môže pripravovať bez priameho ohrevu).
Hotovo
2.

Pripravte steaky z tuniaka

Steaky z tuniaka opláchnite pod studenou vodou a osušte. Potrite rastlinným olejom.
Hotovo
3.

Tuniak na grile

Steaky z tuniaka grilujte z oboch strán približne 1 minútu. Vložte do nepriamej zóny a nechajte ho tam približne 5 minút (čas sa líši v závislosti od požadovaného stupňa varenia).
Hotovo
4.

Roztierajte tuniaka

Potrite pestom a ihneď si pochutnajte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF