Grilovaný tuniakový steak
Super jednoduché
Zamilujte si tuniakový steak
Grilovanie steaku z tuniaka je v podstate rýchle a jednoduché. Ešte ste sa neodvážili vyskúšať grilované ryby? Potom vám ukážeme, aké je to jednoduché. A po grilovaní steak ozdobíme vrstvou domáceho bazalkového pesta. To mu dodáva osobitý nádych. Steaky z tuniaka majú relatívne pevnú štruktúru, a preto sa môžu na grile (bez ohľadu na to, na akom grile) ľahko potrieť trochou oleja. Ak chcete mať istotu, môžete použiť aj grilovaciu platňu. Nič sa na ňu zaručene neprilepí. Spôsob prípravy je rovnaký ako napríklad pri T-bone steaku: Sprudka ugrilovať a potom nechajte dopiecť. Steak z tuniaka sa klasicky konzumuje takmer surový, ideálna teplota v jadre je 48 °C. Ak máte radšej menej surové, nižšie v časti Tipy máme pre vás ďalšie úrovne varenia. Mimochodom: Steaky z tuniaka by ste mali kupovať v takzvanej sushi kvalite. To znamená, že ryby sa môžu konzumovať aj surové.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2Steaky z tuniaka cca 3 cm hrubé | |
1PL rastlinného oleja rastlinného oleja | |
2porcie bazalkového pesta voliteľné |
Pomôcky
1 plynový gril |