Čokoládové crossy

Spravte si populárne crossy doma

Čokoládové Crossy sú dokonalou kombináciou chrumkavých kukuričných lupienkov a rozplývajúcej sa čokolády. Vedeli ste, že si tieto lahodné sladkosti môžete ľahko a lacno vyrobiť doma? My to najradšej robíme s naším GrandPrixom. Čokoláda sa v ňom rýchlo rozpustí a premieša sa so všetkými surovinami naraz, bez toho, aby sme sa zababrali. Samozrejme, domáce čokoládové crossy si môžete pripraviť aj v hrnci. Tak či onak, recept je super jednoduchý a zvyčajne ho používame na zužitkovanie zvyškov čokoládových veľkonočných zajačikov alebo vajíčok. Okrem kukuričných lupienkov pridávame aj niekoľko mandľových lupienkov. Môžete použiť iné orechy alebo aj ďalšie prísady podľa vlastnej chuti.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g čokolády
50 g masla
60 g mandľových lupienkov
100 g kukuričných lupienkov
Pomôcky
GrandPrix voliteľné

Nutričné hodnoty

73 Kalórie
6 g Sacharidy
5 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Rozpustite čokoládu

Do GrandPrix vložte čokoládu. Mixujte 5 sekúnd pri rýchlosti 8, aby bola čokoláda na kúsky. Pridajte maslo a suroviny topte 5 minút pri rýchlosti 1 pri 40 °C. Čokoládu a maslo môžete tiež za stáleho miešania rozpustiť vo vodnom kúpeli.
Hotovo
2.

Pripravte čokoládové crossy

Do GrandPrixu pridajte kukuričné vločky a mandľové lupienky. Miešajte 3 minúty pri rýchlosti 2. Ingrediencie môžete rozmixovať aj ručne.
Hotovo
3.

Vytvarujte crossy

Pomocou dvoch polievkových lyžíc odoberte časť zmesi z formy a na papieri na pečenie vytvarujte čokoládové kôpky. Nechajte vychladnúť aspoň 2 hodiny a vychutnajte si ich.
Hotovo

Poznámky

Z uvedených surovín spravíte prisbližne 30 crossys. Jedna porcia zodpovedá jednému kúsku.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF
Značky