Čokoládová zmrzlina zo zmrzlinovača

Domáca zmrzlina z horkej čokolády

Zmrzlina z horkej čokolády: Tento recept je určený všetkým čokoládovým fajnšmekrom! Osviežujúca zmrzlina je neuveriteľne čokoládová, rozplýva sa v ústach a má plnú chuť. Recept je tak jednoduchý, že si budete pochutnávať za menej ako hodinu. Pochúťku si môžete nechať aj v mrazničke a občerstviť sa ňou, kedykoľvek na ňu dostanete chuť. Aby bola zmrzlina skutočne tmavá a chutná, použijeme 150 g čokolády s 80 % kakaa. Vyskúšajte ju na vlastnej koži!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 ml plnotučného mlieka
200 ml smotany
50 g kakaa na pečenie
150 g horkej čokolády s 80% kakaa
80 g cukru
Pomôcky
Zmrzlinovač

Nutričné hodnoty

500 Kalórie
33 g Sacharidy
36 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Nakrájajte čokoládu. 2/3 čokolády priveďte do varu s cukrom, smotanou a mliekom. Vmiešajte kakao na pečenie a varte, kým sa všetko nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.

Zmrzlinovú zmes zamrazte

Vložte zmrzlinovú zmes do zmrzlinovača a nechajte ju miešať približne 40 minút. V posledných 3 minútach vmiešajte zvyšnú čokoládu.
Hotovo

Poznámky

Môžete rozpustiť všetku čokoládu alebo si časť nechať a pridať ju do zmrzlinovej zmesi ako čokoládové lupienky (ako je popísané v recepte).
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF