Čokoládová zmrzlina zo zmrzlinovača
Super jednoduché
Domáca zmrzlina z horkej čokolády
Zmrzlina z horkej čokolády: Tento recept je určený všetkým čokoládovým fajnšmekrom! Osviežujúca zmrzlina je neuveriteľne čokoládová, rozplýva sa v ústach a má plnú chuť. Recept je tak jednoduchý, že si budete pochutnávať za menej ako hodinu. Pochúťku si môžete nechať aj v mrazničke a občerstviť sa ňou, kedykoľvek na ňu dostanete chuť. Aby bola zmrzlina skutočne tmavá a chutná, použijeme 150 g čokolády s 80 % kakaa. Vyskúšajte ju na vlastnej koži!
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 ml plnotučného mlieka | |
200 ml smotany | |
50 g kakaa na pečenie | |
150 g horkej čokolády s 80% kakaa | |
80 g cukru |
Pomôcky
Zmrzlinovač |
Nutričné hodnoty
500
Kalórie
33 g
Sacharidy
36 g
Tuky
9 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Nakrájajte čokoládu. 2/3 čokolády priveďte do varu s cukrom, smotanou a mliekom. Vmiešajte kakao na pečenie a varte, kým sa všetko nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
2.
Zmrzlinovú zmes zamrazte
Vložte zmrzlinovú zmes do zmrzlinovača a nechajte ju miešať približne 40 minút. V posledných 3 minútach vmiešajte zvyšnú čokoládu.
Hotovo
Poznámky
Môžete rozpustiť všetku čokoládu alebo si časť nechať a pridať ju do zmrzlinovej zmesi ako čokoládové lupienky (ako je popísané v recepte).
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.