Brokolicová krémová polievka so špenátom
Krásne zelená brokolicová krémová polievka
Brokolicovo-špenátová polievka je jednou z našich prvých polievok, keď sa vonku ochladí. A to nielen preto, že tento výtvor je neskutočne krémový. Posilňuje aj náš imunitný systém, dodáva veľa energie a vďaka svojim zeleným hlavným zložkám je skutočným hitom aj po farebnej stránke. Okrem klasiky ako paradajková polievka, zemiaková polievka a spol. táto zelená polievková kreácia rozhodne dokáže držať krok!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 250 g čerstvého špenátu | |
| 1 brokolica | |
| 150 ml zeleninového vývaru | |
| 200 g Crème fraîche | |
| 2 cibule | |
| 1PL rastlinného oleja | |
| 1trošku muškátového orieška | |
| soľ a korenie na dochutenie |
Pomocníci
| tyčový mixér alebo mixér |
Nutričné hodnoty
449
kalórie
14 g
sacharidy
37 g
tuky
10 g
bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Brokolicu umyte a nakrájate ju na malé ružičky. Špenát umyte tiež a cibuľu najemno nasekajte.
Hotovo
2.
Osmažte cibuľu
Zohrejte na panvici rastlinný olej a restujte cibuľu 4 minúty do sklovita.
Hotovo
3.
Pripravte polievku
Pridáme brokolicu a špenát, restujeme cca 1 minútu, zalejeme zeleninovým vývarom. Dusíme asi 30 minút.
Hotovo
4.
Polievkové pyré
Odstavte z ohňa a rozmixujte na pyré v mixéri alebo ponorným mixérom, kým nezískate krémovú polievku. Vmiešame crème fraîche a opäť privedieme k varu.
Hotovo
5.
Vylepšujte
Dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením a vychutnajte si za horúca.
Hotovo
Poznámky
Výborne sa k nej hodí lahodná bageta. Možno vyrobená doma?
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.