Banánový chlieb
Super jednoduché
Obohaťte svoj receptár o banánový chlieb
Banánový chlieb je vynikajúcim prienikom chleba a koláča. Sladké a zdravšie pečenie v podobe banánového chlebíka v rôznych variantoch. Dnešný recept sa však najprv zaoberá klasikou. Jednoduchý banánový chlieb vylepšený niekoľkými čokoládovými kúskami! Rýchlo zmiešajte všetky prísady a vložte ich do formy na pečenie. Pečte necelú hodinu a banánový chlieb si môžete vychutnať ešte teplý.
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 banány veľmi zrelé, spolu asi 300 g dužiny | |
100 g masla | |
100 g hnedého cukru | |
2 vajcia | |
250 g múky typu 405 | |
100 g prírodného jogurtu | |
100 g čokoládových kúskov | |
1štipka soli |
Pomôcky
Forma na bochník prípadne iná forma na pečenie |
Nutričné hodnoty
250
Kalórie
34 g
Sacharidy
11 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava
Pripravíme si zmäknuté maslo. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou.
Hotovo
2.
Miešanie cesta
Maslo a cukor vyšľaháme do nadýchanej konzistencie. Pridáme vajcia a opäť ich vyšľaháme do peny. Potom pridáme všetky ostatné prísady okrem čokoládových kúskov.
Hotovo
3.
Predhriatie rúry
Predhrejeme rúru na horný/spodný ohrev na 180 °C.
Hotovo
4.
Pečenie banánového chleba
Formu vystelieme s papierom na pečenie alebo ju dôkladne vymastíme. Nalejeme do nej cesto, posypeme čokoládovými kúskami a pečtieme približne 55 minút. Spravíme test pomocou špáradla.
Hotovo
Poznámky
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Namiesto čokoládových kúskov môžete banánový chlieb vylepšiť aj o orechy, ovocie alebo iné dobroty.