Grécke panini
Super jednoduché
Feta panini
Panini na grécky spôsob sa hodia ako ľahký obed počas pracovného dňa, na najbližší piknik alebo ako desiata na výlet. Táto chrumkavá dobrota je nielen rýchla na prípravu, ale aj veľmi chutná. Vďaka krémovej fete, sušeným paradajkám, petržlenu a olivám panini pripomína leto na gréckom ostrove. Pohodová nálada je preto zaručená! My sme použili chrumkavé žemle typu ciabatta. Ale výborne sa hodia aj toasty, viaczrnný chlieb alebo pita!
Suroviny
Vyberte počet porcií
2 chleby panini | |
75 g fety | |
50 g sušených paradajok v oleji | |
5 čiernych olív odkôstkovaných | |
1/2zväzku petržlenovej vňate | |
1/2 červenej cibule | |
1 strúčik cesnaku | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Kontaktný gril |
Nutričné hodnoty
279
Kalórie
33 g
Sacharidy
9 g
Tuky
13 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Fetu osušte a rozdrvte. Nakrájajte paradajky. Olivy nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.
Pripravte náplň
Na prípravu náplne zmiešajte všetky prísady okrem panini chleba.
Hotovo
3.
Panini na grécky spôsob
Náplň rovnomerne rozdeľte medzi dva chleby Panini, preložte a grilujte v kontaktnom grile približne 7 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.