Grécke panini

Feta panini

Panini na grécky spôsob sa hodia ako ľahký obed počas pracovného dňa, na najbližší piknik alebo ako desiata na výlet. Táto chrumkavá dobrota je nielen rýchla na prípravu, ale aj veľmi chutná. Vďaka krémovej fete, sušeným paradajkám, petržlenu a olivám panini pripomína leto na gréckom ostrove. Pohodová nálada je preto zaručená! My sme použili chrumkavé žemle typu ciabatta. Ale výborne sa hodia aj toasty, viaczrnný chlieb alebo pita!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 chleby panini
75 g fety
50 g sušených paradajok v oleji
5 čiernych olív odkôstkovaných
1/2zväzku petržlenovej vňate
1/2 červenej cibule
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Kontaktný gril

Nutričné hodnoty

279 Kalórie
33 g Sacharidy
9 g Tuky
13 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Fetu osušte a rozdrvte. Nakrájajte paradajky. Olivy nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.

Pripravte náplň

Na prípravu náplne zmiešajte všetky prísady okrem panini chleba.
Hotovo
3.

Panini na grécky spôsob

Náplň rovnomerne rozdeľte medzi dva chleby Panini, preložte a grilujte v kontaktnom grile približne 7 minút.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF