Lístkové cesto na slano plnené fetou
Super jednoduché
Pripravte si vlastné feta rolky
Feta syr v lístkovom cestíčku: Jednoduchší a chutnejší recept snáď ani neexistuje. Fetu zrolujte do lístkového cesta, potrite olivovým olejom a medom a posypte sezamovými semienkami: to je všetko! Mimochodom, vedeli ste, že zmes olivového oleja a medu je v Grécku veľmi obľúbená aj na raňajky? A podľa nás oprávnene! Pretože aromatický olivový olej so sladkým medom vytvára chuťovú fúziu, ktorá sa k týmto malým chlebíčkom dokonale hodí. Už za 40 minút sa malé feta rožky z lístkového cesta vyklopia z rúry alebo z teplovzdušnej fritézy a budú rozmaznávať vaše chuťové bunky.
Suroviny
Vyberte počet porcií
400 g feta syru | |
1 lístkové cesto chladené, 275 g | |
2PL medu | |
1PL olivového oleja | |
4PL sezamových semienok | |
soľ a korenie |
Nutričné hodnoty
155
Kalórie
9 g
Sacharidy
11 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Fetu scedíme a nakrájame na tyčinky. Lístkové cesto nakrájame na tenké pásiky. Zmiešajte med a olivový olej dohromady.
Hotovo
2.
Rolujte
Okolo fety omotajte pásik lístkového cesta, potrite trochou medovo-olejovej zmesi a posypte soľou, korením a sezamom.
Hotovo
3.
Grilujte, pečte, vyprážajte
Pečieme v nepriamej zóne na grile, v teplovzdušnej fritéze alebo v rúre pri teplote 200 °C, kým nie je cesto prepečené a rolky nie sú zlatohnedé.
Hotovo