Lístkové cesto na slano plnené fetou

Pripravte si vlastné feta rolky

Feta syr v lístkovom cestíčku: Jednoduchší a chutnejší recept snáď ani neexistuje. Fetu zrolujte do lístkového cesta, potrite olivovým olejom a medom a posypte sezamovými semienkami: to je všetko! Mimochodom, vedeli ste, že zmes olivového oleja a medu je v Grécku veľmi obľúbená aj na raňajky? A podľa nás oprávnene! Pretože aromatický olivový olej so sladkým medom vytvára chuťovú fúziu, ktorá sa k týmto malým chlebíčkom dokonale hodí. Už za 40 minút sa malé feta rožky z lístkového cesta vyklopia z rúry alebo z teplovzdušnej fritézy a budú rozmaznávať vaše chuťové bunky.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
400 g feta syru
1 lístkové cesto chladené, 275 g
2PL medu
1PL olivového oleja
4PL sezamových semienok
soľ a korenie

Nutričné hodnoty

155 Kalórie
9 g Sacharidy
11 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Fetu scedíme a nakrájame na tyčinky. Lístkové cesto nakrájame na tenké pásiky. Zmiešajte med a olivový olej dohromady.
Hotovo
2.

Rolujte

Okolo fety omotajte pásik lístkového cesta, potrite trochou medovo-olejovej zmesi a posypte soľou, korením a sezamom.
Hotovo
3.

Grilujte, pečte, vyprážajte

Pečieme v nepriamej zóne na grile, v teplovzdušnej fritéze alebo v rúre pri teplote 200 °C, kým nie je cesto prepečené a rolky nie sú zlatohnedé.
Hotovo
 Uložiť ako PDF