Pečivo bez hnetenia
Užite si prípravu pečiva bez hnetenia!
Zdá sa vám príprava pečiva bez hnetenia nemožná? Dovoľte nám, aby sme vám dokázali, že to ide. S našimi malými, chrumkavými žemličkami, ktoré sú hotové za asi 3 hodiny. Od prípravy surovín po chrumkavé zahryznutie. Môžete si ľubovoľne vybrať posýpku pre svoje žemle a tiež si sami zvoliť ich veľkosť. Recept je zároveň jednoduchým hrnčekovým receptom. Množstvá sú preto super jednoduché a pri pečení sa nemôže nič pokaziť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 1/4pohára vegánskeho jogurtu My používame mandľový jogurt, prípadne akýkoľvek iný vegánsky jogurt. | |
2šálky vody | |
1/2šálky mrkvy nastrúhanej | |
1 1/2šálky ovsených vločiek | |
4šálky múky typ 550 | |
12 g čerstvého droždia | |
1PL cukru | |
1PL soli | |
1/2šálky slnečnicových semienok | |
1/4šálky maku | |
1/4šálky tekvicových semienok |
Nutričné hodnoty
141
Kalórie
19 g
Sacharidy
5 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte kvasnice
Vo veľkej miske zmiešajte vodu, cukor, šálku múky a droždie. Prikryte a nechajte 10 minút stáť.
Hotovo
2.
Pripravte si cesto
Pridáme múku, soľ, mrkvu, jogurt, ovsené vločky a veľkou lyžicou premiešame. Cesto posypeme makom, slnečnicovými a tekvicovými semienkami. Prikryjeme a necháme kysnúť 2 hodiny.
Hotovo
3.
Predhrejte rúru
Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Upečte žemličky
Pomocou 2 polievkových lyžíc vytvarujte z cesta malé žemličky a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút.
Hotovo
Poznámky
Podľa toho, aké veľké rožky pečiete, z cesta pripravíte asi 10-18 kúskov. Preto uvádzame, že porcia je 1 rolka, ak je z cesta 15 roliek.
Recepty na šálky zvyčajne predpokladajú šálku na kávu s objemom 125-150 ml.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.