Trhací chlieb

Nepotrebuje naň nôž – trhací chlieb

Trhací chlieb je ideálny na grilovanie a pre bufet. Ako už názov napovedá, možno ho jednoducho šklbať kúsok po kúsku. A každý kúsok v sebe skrýva lahodné domáce bylinkové maslo a roztopenú goudu. Teda, ak ho pripravíte podľa nášho receptu. Trhací chlieb navyše skvele vyzerá a určite zanechá dobrý dojem. Mimochodom, tento chlieb môžete naplniť akokoľvek chcete. Namiesto bylinkového masla môžete použiť aj pesto alebo iný dip. Skvelé sú aj iné syry, ktoré sa dobre roztápajú. Jednoducho to vyskúšajte sami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g múky typ 405
300 ml vody
21 g čerstvého droždia polovica kocky
1PL cukru
1PL soli
2PL olivového oleja
50 g masla
Náplň
150 g bylinkového masla zodpovedá približne 1/2 porcie podľa nášho receptu
150 g goudy
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
Zapekacia misa

Nutričné hodnoty

283 Kalórie
30 g Sacharidy
15 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte cesto

Zmiešajte vodu, droždie, cukor a 2 PL múky. Miešajte, kým sa droždie nerozpustí. Prikryte a nechajte pri izbovej teplote 10 minút kysnúť. Okrem toho nechajte bylinkové maslo zohriať na izbovú teplotu.
Hotovo
2.

Dokončite cesto

Všetky prísady vložte do robota GrandPrix, zatvorte veko a spustite program Cesto. Prípadne cesto hneťte ručne 10 minút, kým nebude hladké. Vložte do misy a nechajte prikryté kysnúť pri izbovej teplote približne 30 minút, kým sa objem približne nezdvojnásobí. Medzitým nastrúhajte syr gouda.
Hotovo
3.

Plnenie cesta

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na rozmery približne 40x40 cm a hrúbku 0,5-1 cm. Cesto hojne potrieme bylinkovým maslom a posypeme goudou.
Hotovo
4.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
5.

Prekladajte cesto

Formu na chlieb vymažte tukom a postavte ju do zvislej polohy (môžete ju, napríklad, podoprieť fľašou). Teraz cesto nakrájajte na pásy, raz pozdĺžne v strede a asi 5-krát priečne. Každý pás preložte asi 3-krát a poukladajte ho do formy tak, aby bol rovnomerne naplnený.
Hotovo
6.

Chlieb upečte

Chlieb pečieme približne 40 minút, kým povrch nie je chrumkavo hnedý. V prípade potreby podložte papier na pečenie, pretože časť bylinkového masla môže vytiecť.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF