Tvarohová torta s lesným ovocím
Super jednoduché
Zážitok a lá tvarohová torta s lesným ovocím
Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím je ďalšou formou krémového sladkého pečiva, ktorého sa jednoducho nemôžeme nabažiť. Na kombináciu klasického tvarohového koláča so sušienkovým základom a ovocím nedáme dopustiť. A pritom je recept neuveriteľne jednoduchý. Upečte tvarohový koláč, medzitým uvarte bobule, všetko spolu zmiešajte a nechajte vychladnúť. Znie to ako ten správny recept na váš ďalší koláč? Tak vytiahnite misu na miešanie a začnite piecť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
125 g maslových keksov | |
80 g másla | |
50 g cukru |
Na tortu
900 g smotanového syru | |
250 g smotany na varenie | |
250 ml šľahačky | |
6 vajec | |
300 g cukru | |
1 citrón | |
1PL vanilkového extraktu | |
2PL múky |
Na polevu z bobúľ
600 g bobuľovitého ovocia podľa vlastného výberu, čerstvého alebo mrazeného | |
3PL kukuričnej múky |
Nutričné hodnoty
608
Kalórie
47 g
Sacharidy
41 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Základ
Maslové sušienky rozdrvte v mixéri (alebo vo vrecku na mrazenie pomocou tĺčika). Rozpustite maslo a pridajte ho k sušienkam spolu s cukrom. Vyložte formu na pečenie papierom na pečenie, vložte sušienkovú zmes a dobre ju pritlačte. Vychlaďte.
Hotovo
2.
Pripravte rúru
Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.
Náplň
Nastrúhajte kôru z citróna a vytlačte šťavu. Zmiešajte s ostatnými prísadami v kuchynskom robote alebo ručne do hladka.
Hotovo
4.
Upečte koláč
Nalejte náplň na sušienkový základ a koláč pečte 15 minút. Znížte teplotu na 140 °C a pečte 1 hodinu. Nechajte vychladnúť.
Hotovo
5.
Na bobuľovú polevu
V prípade potreby očistite bobule. V hrnci ich varte vo vode na miernom ohni, kým všetko ovocie nezmäkne. Zmes prepasírujte cez jemné sitko. Škrob rozpustite v 2 PL vody a pridajte do zmesi bobúľ. Zložte zvyšné bobule a všetko nalejte na koláč. Nechajte vychladnúť v chladničke, kým poleva nestuhne.
Hotovo
Poznámky
Je len na vás, aké bobule na tortu použijete. Maliny, čerešne alebo jahody? Alebo pestrú zmes!?
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.